can alıcı soru | " /> can alıcı soru | "/>

En Sıcak Konular

Özgen Paşa'ya can alıcı soru

2 Aralık 2009 10:03 tsi
Özgen Paşa'ya can alıcı soru 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, 33 erle ilgili açıklamalarını sürdürdü. Çelik'ten Özgen Paşa'ya: 33 erle ilgili sorulara neden cevap vermediniz?

Hüseyin Çelik'in 33 askerin şehit edilmesinde Ergenekon'u işaret etmesi üzerine Fikret Bila'ya konuşan ve Ergenekon iddialarına 'vicdansızlık, insafsızlık, öküz altında buzağı aramak' diyen Orgeneral Özgen, Murat Yetkin'in can alıcı sorusunu duymazdan gelmişti. Yetkin ilginç olayı 1 Şubat tarihli köşesinde aktarmıştı. JİTEM'i oldukça iyi bilen 33 erden sorumlu Özgen'in JİTEM elemanı Abdulkadir Aygan'la yemek yerken çektirdiği fotoğrafı da var.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, 33 erin şehit edildiği 1993 yılındaki kanlı olayda Ergenekon'un parmağı olabileceği ihtimaline ilişkin açıklamalarını sürdürdü.

"Bu tür iddialar insafsızlıktır, vicdansızlıktır." diyen dönemin Jandarma Asayiş Bölge Komutanı emekli Orgeneral Necati Özgen'e cevap veren Çelik, "Geçmişte Apo ile kanka olanların bugün Ergenekon'dan yargılanması tesadüf olabilir mi?" diye sordu.

Hüseyin Çelik'in, "Bingöl'de 33 askerin şehit edilmesi karanlıkta kalan bir noktadır." sözleri Ergenekon iması olarak algılanmış ve emekli Orgeneral Özgen, basın kanalıyla "Orada taktik sorumluluk bendedir. Ne sorulacaksa cevaplarım." göndermesinde bulunmuştu. Hüseyin Çelik, partisinin grup toplantısına girerken Özgen Paşa'ya istediği soruyu yöneltti. Dönemin Başbakan Yardımcısı Erdal İnönü ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Doğan Güreş ile birlikte katıldığı brifingde, 33 erin şehit edilmesine ilişkin sorulan soruya niye cevap vermediğini açıklamasını istedi.

Çelik'in hatırlattığı olayda gazeteci Murat Yetkin'in sorusu brifingi veren subay tarafından duymazdan gelinmişti. Sonrasında yaşananları Yetkin, köşesinde şöyle anlatmıştı: "...Erdal İnönü rahatsız oldu, Orgeneral Güreş'e döndü, 'Soru sorulmayacak mı?' diye sordu.

Güreş 'Kim soruyu soran?' dedi. El kaldırdım, 'Orada boşluk olduğunu nasıl biliyorlardı? İstihbarat hatası mı, güvenlik hatası mı var?' diye sorumu yineledim. Güreş, subaya döndü, 'Cevap ver bakalım' dedi. İkna edici bir cevap yoktu. Güreş sinirlendi. Kalktı, Korgeneral Özgen'in kolunu tuttu, ikisi birlikte koridorun sonundaki bir odaya kapandılar. İnönü'nün canı da iyice sıkılmıştı.

zaman



Bu haber 628 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,944 µs