En Sıcak Konular

Zam konusunda son noktayı koydu

1 Aralık 2009 17:13 tsi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğal gaza bir zammın söz konusu olmadığını söyledi.

2009 yılı içinde doğalgazda yüzde 38,5 oranında indirim yapıldığını ifade eden Yıldız, 2008 yılı içinde doğalgaza yapılan zammı dün yapılmış gibi göstermenin yanlış olduğunu kaydetti. Yıldız, "Spekülatif olarak duyduğumuz bu sözleri tüketicinin hiç de hak etmediği şekilde alışkanlıklarını değiştirmesine neden oluyor. " dedi.

Türk-Amerikan İş Konseyi'nin toplantısında gündeme ilişkin soruları cevaplandıran Yıldız, doğalgaza zam konusunun aralık ayında görüşüleceğine ilişkin açıklamasına ilişkin bir soru üzerine, "Bugün faturalarda herhangi bir değişiklik olmadığına göre, bu normal devam edecek demektir." diye konuştu. Otomatik fiyatlandırma mekanizmasının devam ettiğini ifade eden Yıldız, zam haberlerinin vatandaşı olumsuz etkilediğini söyledi. 2008 yılı içinde yapılan zamların dün yapılmış gibi gösterildiğini dile getirdi.

Doğalgaz abonesi sayısının 8,4 milyona ulaştığını aktaran Bakan Yıldız, hava kirliliğinden müthiş bir dönüş olduğunu, tüketicileri doğalgaz kullanımına teşvik ettiklerini söyledi.

Nükleer enerji santralleriyle ilgili olarak Rusya ile görüşmelerin devam ettiğini belirten Yıldız, "Onlar ihale iptal olduktan sonra tabii ki bir teklif getirmek istiyorlar. Bizim değerlendirmelerimiz devam ediyor. Ama en önemlisi, Rusya veya başka bir ülke, bizim kararlılığımızın devam ediyor olması. Bununla alakalı herhangi bir yılgınlık gösterme niyetinde değiliz." ifadelerini kullandı.

"2010'DA DA BEDAVA KÖMÜRE DEVAM EDECEĞİZ"

Taner Yıldız, bir gazetecinin hükümetin 'bedava kömür yerine ucuz doğalgaz' şeklinde bir çalışmasının olup olmadığına yönelik sorusu üzerine hükümetin 2010 yılında da bedava kömür dağıtmaya devam edeceğini kaydetti. Hava kirliliği konusundaki hassasiyetlerini dile getiren Yıldız, dağıtılan kömürlerde zaman zaman normlara aykırı olanları geri aldıklarını da sözlerine ekledi.

Danıştay'ın nükleer santraller konusunda aldığı karara değinen Yıldız, Türkiye'ye nükleer enerji santralleri yapılmasıyla ilgili kararlılıklarının dile getirdi.

(CİHAN) 

 



Bu haber 531 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,536 µs