En Sıcak Konular

Eski milletvekiline tutuklama

1 Aralık 2009 16:53 tsi
MARMARA Bölgesi'nde 20 bine yakın can alan 17 Ağustos 1999'daki depremin ardından açılan davada 15 ay hapis cezasına mahkum olan DYP’in Kocaeli eski milletvekili müteahhit İbrahim Artvinli tutuklanarak cevaevine kondu.

Ancak Artvinli'nin avukatı, Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nun mahkumiyet kararını bozduğunu, karar gelir gelmez tutuklama kararına itiraz edeceklerini söyledi.

DYP eski Kocaeli Milletvekili, DP’nin de Genel İdare Kurulu üyesi İbrahim Artvinli, müteahhitlik yaptığı dönemde inşa ettiği binanın depremde çökerek 6 kişinin ölmesi nedeniyle, yargılandığı Kocaeli 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay bu cezayı onadı. Yargıtay'ın onamasının ardından yaklaşık 6 ay önce eski milletvekili hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarıldı. Bu sırada Artvinli'nin avukatları ‘kanun yararına bozma’ hakkını kullanması için Adalet Bakanlığı’na başvurdu. Başvuruyu kabul eden Adalet Bakanlığı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nden dosyanın yeniden incelenmesini istedi. Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nda yapılan görüşme sonunda yerel mahkemenin kararı bozuldu.

Ancak geçen Perşembe günü postaya verilen bu kararın bayram tatili nedeniyle Kocaeli'ne ulaşması gecikince, Cumartesi günü eski milletvekili İbrahim Artvinli, Başiksele İlçesi’ne bağlı Bahçecik semtindeki evinden alınarak götürüldüğü adliyede hakkındaki gıyabi tutuklama kararı vicahiye çevrilip İzmit Cezaevi'ne gönderildi.

ÖLEN KARDEŞİ YAPTIRMIŞ

İbrahim Artvinli’nin avukatı Kamil Şirin, binanın asıl sahibinin İbrahim Artvinli’nin kardeşi olduğunu söyledi. Ancak kardeşinin depremden önce öldüğünü, Artvinli’nin de bina depremde yıkılınca aklına böyle bir şey olacağı gelmeyeceğinden sorumluluktan kaçmayıp binayı sahiplendiğini söyledi. Avukat Şirin şöyle devam etti:

YENİDEN YARGILANACAK

“Biz Kocaeli 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği 1 yıl 3 aylık hapis cezası kararını temyiz ettik. Ancak Yargıtay’a dosyanın girişiyle açılmadan tasdiklenip çıkması 13 gün sürdü. 13 günde hiç bir dosya gönderilmez. CMK’ta yapılan değişiklikle mahkeme duruşma günü vererek bize de bildirilmeden kendiliğinden değerlendirme yapmış ve lehte bir karar olmadığına karar vermiş. Biz bu karara karşı Adalet Bakanlığı’na başvurarak ‘Kanun yararına bozma’ hukuk yoluna başvurduk. Adalet Bakanlığı da talebimizi yerinde gördü ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na dosyanın yeniden Genel Kurula getirilmesi için talimat verdi. Yargıtay Ceza Genel Kurulu yerel mahkemenin kararını bozdu. Davaya yeniden Kocaeli’de bakılacak. Bu emsal bir karar. Karar perşembe günü postaya verildi. Tatil olduğu için ulaşmadı. Biz onaylı fotokopisini mahkemeye sunmamıza rağmen ortada bir tererddüt hasıl olduğundan tutuklama yapıldı.”

Hürriyet



Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,356 µs