En Sıcak Konular

CHP'den Evren'e kötü haber

1 Aralık 2009 16:16 tsi
Muğla'nın Marmaris ilçesinde, belediye meclisince Kenan Evren Bulvarı'nın adının Cumhuriyet Bulvarı olarak değiştirilmesine karar verildi.

Marmaris Belediyesinin Aralık ayı olağan meclis toplantısı, belediye salonunda gerçekleştirildi. Meclis toplantısının 6. gündem maddesi olarak, ilçede uzun yıllar yaşayan 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in ismini taşıyan Siteler Mahallesi'ndeki bulvarın adının değiştirilmesi önerisi görüşüldü.

Bulvarın isminin değiştirilmesi önerisinin, belediye fen işleri müdürlüğünce sunulduğuna işaret eden Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, konunun kamuoyundan gelen talepler üzerine gündeme alındığını söyledi.

İsim değişikliğinin yapılması yönündeki talepleri desteklediğini ifade eden Başkan Acar, ''Ülkemizde farklı düşüncelerin oluştuğu Kenan Evren isminin ilçemizdeki bulvardan kaldırılmasının, çoğunluğun kabul etmesi durumunda gerçekleştirilmesi gerektiği kanaatindeyim. Ayrıca Kenan Evren İlköğretim Okulu'nun isminin de değiştirilerek, okulun arazisini cüzi rakamlarla kamuya terk eden kişilerin adlarının verilmesi gerekiyor'' dedi.

İsim değişikliğine karşı çıkan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Sahir Ökten ise konunun ideolojik olduğunu iddia ederek, şunları söyledi:

''Bu gerginlik oluşturacak bir konu olarak görünüyor. Kenan Evren, ilçemizde 1989 yılından sonra burada yaşadı ve 2 yıl önce de ayrıldı. Burada bulunduğu sürede en az iki okul kazandırdı ve zamanını hep eğitim çalışmalarına harcadı. Marmaris'te yaşamasının getirdiği bir katma değer vardı. Bu şehirde altyapı problemi yoksa, bunda birinci derecede Sayın Evren'in katkısı oldu. Marmaris yaşayanlarının bir vefa borcu olduğunu düşündüğüm için isim değişikliğini kabul etmiyoruz.''

AK Parti Meclis Üyesi Hasan Gökmen ise değişiklik talebinin referanduma sunularak, halkın isteğine göre karar verilmesi gerektiğini belirtti.

Meclis üyelerinin görüş bildirmesinin ardından, yapılan oylamada AK Parti'li 4 meclis üyesinin ''hayır'' oyuna karşılık CHP'li 11 meclis üyesinin ''evet'' oyuyla, bulvarın isminin değiştirilmesine karar verildi.

Bu arada, bulvarın bir kısmı sınırları içerisinde yer alan Armutalan beldesinin belediye meclis toplantısında da Kenan Evren Bulvarı'nın isminin değiştirilmesi kararının oy çokluğuyla alındığı bildirildi.

Emekli olduktan sonra Marmaris'e yerleşen Evren, ilçede uzun yıllar yaşadıktan sonra 2 yıl önce sağlık sorunları nedeniyle İzmir'e taşınmıştı. İlçede, Evren'in ismini taşıyan bir bulvarın yanı sıra bir cadde ve iki de ilköğretim okulu bulunuyor.
 

 



Bu haber 757 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,124 µs