En Sıcak Konular

EBK'dan 35 bin adet kurbanlık için çağrı

1 Aralık 2009 13:39 tsi
Büyük ve küçükbaş hayvanların geçen yıla göre iki kat pahalı olmasının tartışmasıyla geçen Kurban Bayramı sonrasında gözler, satıcının elinde kalan kurbanlıklara çevrildi. Et Balık Kurumu açıkça çağrıda bulundu.

Ülkenin en büyük et tedarikçisi Et ve Balık Kurumu (EBK), besicinin hayvan pazarına getirip satamadığı 10 bini küçükbaş, bini büyükbaş olan 11 bin kurbanlığı satın aldı. EBK Genel Müdürü Bekir Ulubaş, "Kurban Bayramı'nda alıcı bulamayan 5 bin tosun ile 30 bin koyun daha olduğunu tespit ettik. Bunların hepsini almak istiyoruz. Satmak isteyenler hafta sonuna kadar bize müracaat etsin." çağrısında bulundu.

Fiyat ve kurbanlık hayvan sayısı tartışmalarıyla geride kalan Kurban Bayramı'nda pazara getirdiği halde hayvanını satamayan besicinin imdadına EBK yetişti. Bayramın ardından kolları sıvayan kurum, henüz ahırına dönmemiş kurbanlıkları satın almak için hayvan pazarlarının yolunu tuttu. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne 2010 yılının mayıs ayına kadar 7 bin ton civarında et verme anlaşması bulunan EBK, bu çerçevede ilk adımı Sakarya'da attı ve elde kalan kurbanlıkları topladı. Kendilerine sıra numarası verilen besicilerin hayvanları alınıp EBK kombinalarında kesilmeye başlandı.

Kurbanlıkları kilosu 10,5 liradan satın alan kurum, paraları da yarından itibaren besicilerin hesabına yatıracak. Tahmin edilenden fazla kurbanlığın elde kaldığını tahmin ettiklerini aktaran EBK Genel Müdürü Bekir Ulubaş, pazara giren 2 milyon başın üzerinde hayvanın en az 35 bininin satılamadığı tespit ettiklerini belirterek, "Besicinin elinde 5 bin tosun, 30 bin koyun kaldığını hesapladık. Bunları almak istiyoruz. Hafta sonuna kadar bize müracaat etsinler." dedi.

EBK olarak yaptıkları, "Besicilerin elinde kalan kurbanlıkları alacağız." açıklamasının yeterince duyulmadığını ifade eden Ulubaş, "Hayvanlarını Bingöl'e götürenler var. Boşuna masrafa girmesinler. Ankara'ya yakın olan Ankara'ya getirsin. En yakın EBK kombinasına başvursun." davetinde bulundu. Bazı besicilerin, "Et-Balık, 300 kilonun üstünde hayvanları alıyor." yönündeki kriterlerine takıldıklarını ancak, elde kalan kurbanlıklar için böyle bir şartlarının olmadığını dile getiren Bekir Ulubaş, "O kriteri Kızılay, Diyanet Vakfı ve Türk Hava Kurumu'na kestiğimiz kurbanlar için arıyorduk. Elde kalan kurbanlıklar için böyle bir kilo sınırı koymadık." diye konuştu.


CİHAN

 



Bu haber 549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,698 µs