En Sıcak Konular

KEY ödemelerinde kritik gün

1 Aralık 2009 13:02 tsi
Birinci KEY ödemesinden yararlanamayan milyonlarca KEY’zede için hazırlanan yeni yasa tasarısı bugün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülecek.

Hükümet tasarıyı, bütçe görüşmeleri öncesinde Genel Kurula getirerek yasalaşmasını sağlayacak.

Görüşmeleri saat 15.00 olarak duyurulan ancak saat 18.00’e alınan KEY Tasarısı, 4 maddeden oluşuyor. Tasarı öncelikle 29 Haziran tarihini kaçırdığı için düzeltilmiş hak sahipleri listelerini Emlak Bankası’na gönderemeyen 5 bin 500 kurum ve kuruluşa 1 ay ek süre veriyor. Bu ayın sonu olarak belirlenen sürenin tasarının yasalaşmasına bağlı olarak değişmesi beklenirken, hükümetin tasarıyı 2010 bütçesi öncesinde TBMM Genel Kurulu’na getireceği belirtiliyor.

Felaketzedeler unutulmadı!

Saat 18.00’de görüşmelerine başlanacak tasarının en önemli maddelerinden birini de felaketler nedeniyle kayıtları kaybolan hak sahihlerine haklarını iade etmesi oluşturuyor. Bu çerçevede deprem, yangın, sel felaketi gibi nedenlerle kayıtları kaybolan hak sahiplerine 30 Haziran 2010 tarihine kadar başvuru hakkı tanıyor. Bu tür felaketler nedeniyle kayıtları kaybolanlar, buna ilişkin mahkeme kararlarıyla hak başvurusunda bulunabilecekler.

3 ayda bir ödeme!

Tasarı Emlak Bankası’na gönderilecek listelerde hata olması durumunda, bu listelerin kurumlara iadesini düzenliyor. Kurumların, düzeltilmiş listeleri 31 Aralık 2010 tarihine kadar olan dönemde 3’er aylık periyotlarla Emlak Bankası’na gönderebilecekleri hükme bağlanıyor.

Böylece düzeltilmiş listelerin Resmi Gazete’de ilan edilerek, hak sahiplerine ödemenin hemen yapılması planlanıyor.

Milyonlar yararlanacak!

Birinci KEY ödemelerinde 5 milyon 397 bin 382 kişiye 2.5 milyar liralık ödeme yapılmıştı. İkinci KEY ödemelerinden ise 1.5 milyon ila 3 milyon kişinin yararlanacağı tahminleri yapılıyor. Ancak Tasfiye Halindeki Emlak Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, sayı vermek istemediklerini belirterek, “Yeni tasarı,deprem, sel, yangın gibi nedenlerle kayıtları yok olanları da kapsıyor. Bu çerçevede çok sayıda kişinin başvuru yapacağını tahmin ediyoruz. Ayrıca düzeltilmiş listeler de var. Kafamızda tahmini bir sayı var. Ancak bunu telaffuz etmek istemiyoruz. İfade ettiğimiz sayı çıkmazsa altı ya da üstü çıktığında bir sürü spekülasyon yaratılır. Bu nedenle kafamızda tahmin var ama dile getirmiyoruz” dedi.

hurriyet



Bu haber 499 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    13,480 µs