En Sıcak Konular

Diyanet'in teşkilat yapısı değişiyor

1 Aralık 2009 10:18 tsi
Hükümetin hazırladığı Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yeni teşkilat yasasının önümüzdeki haftalarda TBMM'ye sevk edilmesi bekleniyor. Yeni tasarıyla Diyanet'in teşkilat yapısında önemli değişiklikler olacak.

Hükümetin hazırladığı Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yeni teşkilat yasasının önümüzdeki haftalarda TBMM'ye sevk edilmesi bekleniyor. Yeni tasarıylaDiyanet İşleri Başkanlığı'nda çalışan personelin özlük haklarında önemli iyileştirmeler yapılıyor.

DİNDAR OLMA ŞARTI

47 maddeden oluşan Diyanet İşleri Başkanlığı Yeni Teşkilat Tasarısı'nda, Diyanet personelinin kadroları konusunda da yasal güvence getiriliyor. Halen 1965'te yürürlüğe giren ve halen yürürlükte olan Diyanet teşkilat yasasında 1979'da yapılan değişiklikler aynı yıl Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmişti. Hazırlanan yeni tasarıda Diyanet bünyesinde görev yapacak tüm personelin “dindar olması” şartından vazgeçiliyor. Yeni düzenlemeyle bu şart yalnızca dini öğrenim yapmış, din hizmeti verecek olan personelde aranacak. Tasarının 25'inci maddesi, “Başkanlık personelinde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda belirtilen genel şartlar ile atanmalarında dini öğrenim yapmış olma şartı arananlar için ayrıca 'itikat, ibadet, tavır ve hareketlerinin İslam dininin esaslarına uygunluğunun çevresinde bilinir olması' şeklindeki ortak niteliğin bulunması şarttır” şeklinde değiştirildi. Böylece, hukuk müşavirliği, dış ilişkiler müdürlüğü, insan kaynakları, basın ve halkla ilişkiler gibi birimlerde ve teknik elemanlarda “dindar olma” şartı aranmayacak.

yenişafak



Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,940 µs