En Sıcak Konular

Diyarbakır'da olaylı akşam

30 Kasım 2009 12:58 tsi
DİYARBAKIR'ın merkez Kayapınar İlçesi'nde, AKP İlçe binasına bir grup tarafından molotoflu saldırı düzenlendi.

Parti teşkilatının güvenlik görevlisinin molotofçulara ateş açması sonucu 17 yaşındaki Selim Tekel, bacağından vuruldu. Tekel, hastanede tedavi alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Diyarbakır'da, bugün akşam saat 20.00 sıralarında, merkez Bağlar İlçesi Kaymakamlığı, AKP Kayapınar İlçe binasıyla bir derneğin şubesine molotofla saldırı düzenlendi. Bölücü terör örgütü PKK'nın kuruluş yıldönümü nedeniyle yüzleri kapalı 10 kişilik grup, yasadışı gösteri yaptı. AKP Kayapınar İlçe binası önüne gelen grup, binayı önce taşladı, ardından da yanlarında getirdikleri molotofları binanın içine attı. Bu sırada, parti binasında görevli ve Emniyet Müdürlüğü'nde kadrolo bekçi olarak görev yapan güvenlik görevlisi, molotofçulara ateş açtı. Açılan ateşte, Selim Tekel isimli gösterici, sol kalçasından aldığı kurşunla yaralandı. Diğer göstericiler ise ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi.

Olay yerine çağırılan bir ambulansla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Tekel, tedavi altına alınırken sağlık durumunu iyi olduğu belirtildi.

MİLLETVEKİLİ ASLAN: ‘SALDIRI KASITLI YAPILDI’

AKP Diyarbakır Milletvekilleri İhsan Aslan, Abdurrahman Kurt, İl Başkanı Baki Aksoy ve Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. İlçe teşkilatı önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Aslan, parti binalarına yapılan saldırının içeride insanların bulunduğu sırada yapıldığını ve kasıtlı olarak gerçekleştirildiğini öne sürdü. Molotoflu saldırının, provokatif bir saldırı olduğunu söyleyen Aslan, “Halkımız yeniden bedel vermek istemez. Diyarbakır halkına düşmanca yapılmış bir saldırıdır. Birilerini huzurumuzun bozmaya yönelik eylemlerini doğru bulmuyoruz. Tüm halkımıza şunu söylemek istiyoruz. Tüm engellemelere rağmen hükümetimiz şiddet içeren eylemlerin üstünden gelecektir. Huzuru ve barışı tesis etmek için ne gerekiyorsa yapacaktır. Kimse bu tür şiddet eylemlerine sarılarak kardeşlik çabalarına zarar vereceğini düşünmesin. Halkımızdan sağduyu bekliyoruz. Bunu yapanlara tepki göstermesini bekliyoruz. Diyarbakır bunu hak etmedi, ülkemiz bunu hak etmledi. AKP, bunu hak etmedi. İnşallah yeni acılar yaşanmaz. Bunu halmızın takdirine bırakıyoruz” dedi.

2 ÇUVAL MOLOTOF BULUNDU

Öte yandan Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen Şura Derneği'ne akşam saatlerinde bir grup molotoflu saldırıda bulunuldu. Dernek binasına atılan molotoflar nedeniyle, yangın çıktı. İtfaiyeye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangın sonucu büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Ayrıca, Bağlar İlçesi, 5 Nisan Mahallesi'nde, polisin yaptığı operasyonda 2 çuval kullanıma hazır molotof kokteyli bulundu.



Bu haber 728 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,674 µs