En Sıcak Konular

Asker ailesi TSK hakkında dava açacak

29 Kasım 2009 21:01 tsi
Askerdeki çocuklarının intiharına inanmayan aile, konuyu mahkemeye taşıyor.

Şırnak'ta vatani görevini yaparken hayatını kaybeden Piyade Er Sedat Horuz'un ailesi, çocuklarının intihar ettiğine inanmadıklarını ifade etti. Horuz ailesi, olayla bilgi alamadıklarını, sorduklarında geçiştirildiklerini iddia etti.

Arife günü Şırnak'ta hayatını kaybeden 1989/1 tertip Piyade Er Sedat Horuz'un (21) babası Zeki Horuz ve Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde vatani görevini yaparken eylül ayında intihar ettiği belirtilen Piyade Er Volkan Kamalak'ın babası Hayri Kamalak basın açıklaması yaptı.

Zeki Horuz, oğlunun intihar ettiğine binde bir bile ihtimal vermediğini söyledi. Olayla ilgili kimsenin kendilerine bilgi vermediğini aktaran baba Horuz, "Oğlumun cinayete kurban gittiğini biliyorum. İntihar etti diye iftira atılıyor. Bu konuda hiç bir delil yok. Daha bir ay önce büyük oğlum Aydın'ın düğününe gelmişti. Hayat dolu biriydi." Dedi. Oğlunun şüpheli ölümünün ardından yaklaşık bir gün sonra kendilerine haber verildiğini aktaran Horuz, "Geliyoruz oğlumuzun cenazesini göreceğiz dememize rağmen onu bir paket gibi önce Diyarbakır'a ardından da Adana Askeri Hastanesi'ne gönderildi. Oğlumun bir sorunu varsa bana bildirilmesi lazımdı." dedi.

Olayın nasıl olduğunun kesinlikle bildirilmediğini otopsi sonucunu beklemelerinin söylendiğini ifade edene acılı baba, "Ortadaki deliller binde bir dahi intihar olasılığını göstermezken verilen karar oğlumu ikinci kez öldürmüştür. Maddi ve manevi olarak neye mal olursa olsun haklarımızı arayacağım. Oğlumun şehit edildiğini ispatladığımda şehitliğin maddi kazançlarını kabul etmeyeceğim. Oğlunuz intihar etti demeleri evlatlarımızın ölümünden acı geliyor. Çatışmada ölmesi başka, intihar süsü verilerek ölüm nedenleri gizlenmesi başka." dedi.

Ailenin avukatı Kemal Derin ise Horuz'un ölümüyle ilgili hiçbir detaylı bilginin kendilerine verilmediğini, bu durumun da şüphelerini artırdığını anlattı. İntihara ilişkin hiçbir delilin olmadığını vurgulayan Derin, kendilerine, ''Sedat'ın kendini vurduğu dışında hiçbir şeyin söylenmediğini, otopsi tutanağının aileye gönderilmemesinin olayın intihar olmadığı yönündeki şüpheleri doğruladığını ileri sürdü. Otopsi tutanağına ulaşmak için gösterdikleri çabanın bürokrasi öne sürülerek engellendiğini savunan Derin, tutanağın aileye en kısa sürede ulaştırılmasını istedi.

Hayri Kamalak da kendi oğlunun da intihar ettiğinin söylendiğini, hukuksal mücadelelerine devam edeceklerini, bir sonuç alamadıkları takdirde konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gideceğini vurguladı.

cihan



Bu haber 673 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,160 µs