En Sıcak Konular

Başbuğ bayram mesajı vermedi

29 Kasım 2009 20:45 tsi
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, eşiyle birlikte geldiği Karabük'ün Safranbolu ilçesinde tarihi ve turistik yerleri gezdi.

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Bartın'ın Amasra İlçesi'nden, Karabük'ün, Osmanlı'dan kalan tarihi mimarisi ile ünlü Safranbolu İlçesi'ne geçti. İlker Başbuğ, eşi Sevil Başbuğ ve çocukları ile birlikte otel olarak hizmet veren tarihi Cinci Hanı gezdi. Daha sonra Arasta Çarşısı'na giden Başbuğ, burada esnaflarla sohbet ederek, satılan eski paraları inceledi. Şifalı bitkiler satan bir aktarla sohbet eden Başbuğ, bitkiler hakkında bilgiler aldı. Öğle yemeği için Şehzade Konaları'na giden Başbuğ ailesiyle birlikte kuyu kebabı yedi.

Eşi Sevil Başbuğ'la birlikte ilçeye gelen Orgeneral İlker Başbuğ, yağan yağmura rağmen tarihi Cinci Han'ı, Kaymakamlarevi ve Arasta Çarşısı'nı gezdi. Bazı işyerlerinde satılan ürünleri inceleyen Orgeneral İlker Başbuğ, Arasta Çarşısı'ndan çeşitli hediyelik eşya satın aldı. Daha sonra bir restoranda yemek yiyen Başbuğ, restorandan çıkışta kendisini bekleyen gazetecilere açıklama yaptı.

Orgeneral İlker Başbuğ, Safranbolu'ya gelmekte biraz geç kaldığını söyledi. Orgeneral Başbuğ, "Buraya daha önce gelememiştim, bugün geldim. Gerçekten her yönüyle çok güzel, yerleşim binaları, tarihi... Bu binaları bugünlere getirenlere teşekkür etmek lazım. Safranbolu'ya ayrı bir güzellik vermiş. İnsanları çok güzel, Osman beyle tanıştık (Kadıoğlu Restoran'ın sahibi Osman Şenol), gerçekten tam Anadolu insanı. Mutluluk duydum, teşekkürler" dedi.

 Bir gazetecinin, "Efendim bayram mesajı vermek ister misiniz?" sorusuna, Orgeneral İlker Başbuğ, "Hayır, sadece Safranbolu'yu cevaplıyorum" dedi. Bu arada, kendisine lokum ikram eden Yüksel Tuncer (10) adlı ilköğretim okulu öğrencisinin "Size kahve ısmarlayabilir miyim?" şeklindeki teklifini kabul eden Orgeneral İlker Başbuğ, çocukla birlikte bir lokumcuya girdi. Burada kısa süre oturan Orgeneral Başbuğ, geç kaldığını belirterek, eşi Sevil Başbuğ'la birlikte ilçeden ayrıldı. 



Bu haber 822 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,749 µs