En Sıcak Konular

‘Kim görüşürse görüşsün, ben görüşmem!’

0 0 0000 00:00 tsi
‘Kim görüşürse görüşsün, ben görüşmem!’ Orgeneral Büyükanıt "Açıkça ifade ediyorum ki Irak tarafı PKK'ya teslim edilmiştir" diyerek Beyaz Saray'a açık bir şekilde uyarıda bulundu. Böylece ABD'ye "Terör örgütüne karşı gereğini yapın, yoksa biz yapacağız" demiş oldu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, terör konusunda büyük bir oyunun başlamak üzere olduğunu ifade ederek, "Bunun belki ilk defa söylüyorum. Sahnenin perdeleri kapalı, sahneyi açacak oyuncular ipleri elinde tutuyor. Bunun bütün emareleri ortadadır" dedi. Org. Büyükanıt, PKK'ya Kuzey Irak'taki iki Kürt grubun da tam destek verdiğini ifade etti.
Org. Büyükanıt, ABD'deki temaslarının ardından bir basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Büyükanıt, temaslarında PKK konusunda ABD'li yetkililerin hassasiyetlerini gördüğünü kaydederek, "Biz terörle mücadelenin her alanına girmek zorundayız. PKK ile mücadele Türkiye'nin tüm kurumlarının mücadelesidir. Bu konudaki görüşlerimizi de tüm yetkililere aktardık ve kararlılığımızı ne kadar ciddi olduğunu vurguladık" diye konuştu.

Oyun başlamak üzere…

Org. Büyükanıt, büyük bir oyunun da başlamak üzere olduğunu da vurguluyarak, şunları söyledi: "Çok büyük bir oyun başlamak üzere. Bunu belki ilk defa söylüyorum. Sahnenin perdeleri kapalı, sahneyi açacak oyuncular ipleri elinde tutuyor. Yapacakları tek şey perdeyi açmak perde açılmak üzere. Bunun bütün emareleri ortadadır. Önemli olan bunu iyi okuyabilmektedir. Oyun şudur: Bugün PKK'nın bir terör örgütü olduğunu dünyada birçok ülke kabul etmiştir. Ancak son aylarda arka arkaya konferanslar düzenleniyor. Kürt konferensları düzenleniyor. Onların sonuç bildirilerine dikkatli baktığınız zaman o perdeyi açacak aktörlerin kim olduğunu da anlarsınız.

Başka bir kimliğe büründürmek isteniyor…

Birçok ülkenin terörist olarak kabul ettiği PKK'yı başka bir kimliğe dönüştürmek mümkün müdür? Bu mücadeleyi insan hakları ve azınlıklara indirelim. Çok uluslu hale getirelim, siyasi platforma taşıyalım. O raporlardan bunları görüyorsunuz. Şu anda geldiğimiz noktada bu PKK ile mücadele kapsamında gördüğüm en önemli husustur. Bu konuda Türk milletinin uyanık olması lazım. O sözde ateşkes ilanından sonra bir yetkili, 'bu ateşkes çok iyidir. Artık biz buna dayanarak PKK'nın terörist kimliğini de ortadan kaldırabiliriz' demiştir. Bunu kendi çevremde izah etmeye çalıştım. Topluma ilk defa sizin huzurunuzda ifade ediyorum."

Kim görüşürse görüşsün!

Org. Büyükanıt, şu anda Kuzey Irak'taki iki Kürt grubunun da PKK'ya tam destek verdiğini ifade etti. Büyükanıt, Kürt liderlerle görüşme konusunda böyle bir görüşme yapmayacağının altını çizerek, "Ben asker olarak nesini görüşeceğim. Irak'taki liderlerle kim görüşürse görüşsün, ben görüşmem." dedi.

Sınır PKK’ya teslim…

Org. Büyükanıt, Türk-Irak sınırının Irak tarafında güvenlik boşluğu bulunduğunu ve bu tarafın PKK'ya teslim edildiğini de bildirerek şu görüşleri dile getirdi:
"Türk-Irak hududunun Irak tarafı bugün tamamen boş durumdadır. Güvenlik görevlisi Irak hududunu korumakla görevlendirilmemiştir. Açıkça ifade ediyorum ki Irak tarafı PKK'ya teslim edilmiştir.  Bunu ABD yetkililerine çok açıkça izah ettim. Bunu kabul etmek mümkün değil. Hududu terörist örgüte teslim ediyorsunuz. Kim öteki tarafta sınırı koruyacak PKK bundan yararlanıp ülkeme zarar veriyorsa Türkiye'nin bir tedbir almasının zorunlu olduğunu ifade etmek isterim."

Org. Büyükanıt, "Biz Irak'ın üniter yapısının korunmasından yanayız" ifadesini de kullanarak, "Ancak geldiğimiz noktada bu üniter yapı büyük ölçüde şekil değiştirmiştir. Gerek mezhepsel çatışmalar, gerek etnik bölünmüşlükler, Irak'ın üniter yapısında ciddi sıkıntılara yol açmış bulunmaktadır" diye konuştu.
Org. Büyükanıt, Kuzey'deki Kürt gruplarıyla ilgili olarak ise, şu açıklamayı yaptı: "Bu liderleri şahsen tanıyanlardan biri de benim. Bu gruplar maalesef Türkiye aleyhine ve hasmane sayılabilecek ifadelerde bulunmaya başlamışlardır. Kuzey Irak'taki meclisin yaptığı açıklama bizi ziyadesiyle rahatsız etmiştir. Bu açıklama kesin bilgiler olarak alınmıştır. Yapılan açıklamada PKK olayının bir terör olayı olmadığını bir siyasi konu olduğu açıkça ifade edilmiştir. Bu çok ciddi, dikkate alınması gerekli bir söylemdir. Teröristlerin çoğu Kandil'de değil hudutlarımıza yakındadır. Bu olayı terör değil siyasi bir olay demeye herhangi bir yorum yapmak mümkün değil."

Kerkük'ün Türkiye'de çok yanlış tartışıldığının da altını çizen Büyükanıt, "Kerkük Türkiye'nin bir şehri değildir. Ancak küçük Irak'tır. Irak'ta ne sorun varsa Kerkük'te o vardır. Kerkük'te demografik yapı tümüyle değiştirilmiştir. İkinci Körfez Harekatı başlamasından hemen sonra Kerkük'te bir şey yapılmıştır. Kerkük'ün tapu kayıtlarının bütünü imha edilmiştir. Kimlerin imha ettiğini de sizler benden iyi biliyorsunuz. Neden imha ediyorlar? Tarihi silmek için. Bu belgelerin büyük çoğunluğu Osmanlı arşivinde vardır” dedi.

Hürriyet



Bu haber 335 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,193 µs