En Sıcak Konular

''En sıkıntılı dönemi atlattık''

28 Kasım 2009 19:13 tsi
Uluslar arası raporlara bakıyorum...

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin en sıkıntılı dönemi atlattığını, toparlanmaya dair sinyaller olduğunu ifade etti.

Bakan Şimşek, Batman'da vatandaşlarla bayramlaştıktan sonra H.Abdullah Baymaz Yurdu'nda Genç İşadamları Derneği(BAGİAD) üyeleri ile bir araya geldi. Dünya gündeminde olan Dubai'de yaşanan krize yönelik soruları cevaplayan Bakan Şimşek çok güçlü gibi görünen ülkelerin birtakım sıkıntılar yaşadığını belirterek, Türkiye ekonomisinin krize çok büyük dayanıklılık gösterdiğini ileri sürdü. Bakan şimşek, "Uluslar arası raporlara bakıyorum, tartışmalardan bir tanesi Dubai'de olup bitenler, Yunanistan'ın risk priminde ciddi bir patlama var. Her ne kadar bizim reel ekonomimiz krizden etkilendi ise de ihracat kanalı ile, yatırım kanalı ile, aslında Türkiye ekonomisini ne kadar sağlam bir temele oturttuğumuz bu krizle birlikte ortaya çıktı. Bakın görüyorsunuz, çok güçlü gibi görünen ülkeler birtakım sıkıntılar yaşıyor. Türkiye en sıkıntılı dönemi geride bırakmıştır. Toparlanmaya ilişkin bazı sinyaller vardır. Aşırı iyimser noktada değiliz gerçekçiyiz, gerekli gelişmeler olumlu, inşallah önümüzdeki sene bu gelişmeler daha da hız kazanacak. 2010 yılından itibaren Türkiye tekrar bir toparlanma, hızlı çıkış süreceğine girecek diye ümit ediyorum." dedi.

Son yıllarda bölgeye de büyük bir ilgi ve alaka olduğunu belirten Bakan Şimşek, bunun sadece söylemde değil eylemde de olduğunu ifade etti. GAP'ın çok önemli bir proje olduğuna dikkat çeken Bakan Şimşek konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bakın son 60 yılın bazılarına göre son 80 yılın en büyük krizini yaşayan Türkiye, GAP'ın finansmanına yönelik kaynakta kesinti yapma yerine tam aksine bu kaynakları artırmıştır. Türkiye her alanda bu bölgeye ilişkin güçlü inisiyatifler alıyor. Hükümetimiz sorunları çok boyutlu olarak irdeleme ve çözme konusunda gerekli iradeye sahiptir ve bu konuda iddialıyız. Tabiî ki ülkemizi topyekün birlik beraberlik ve kardeşlik içerisinde yükselteceğiz, kalkındıracağız. Türkiye'nin hak ettiği saygınlığı kazanması için elimizden gelen her şeyi yapacağız."

cihan



Bu haber 672 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,562 µs