En Sıcak Konular

''Vatanını, milletini seven bir AK Parti var''

28 Kasım 2009 14:55 tsi
AK Parti'de bayramlaşma...

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Vatanını, milletini seven bir AK Parti var ve biliyor ki en iyi milliyetçilik, vatanı ve milleti için en güzel işleri yapmaktır'' dedi.

Arınç, AK Parti Genel Merkezi'nde partililerle düzenlenen bayramlaşma törenine katılarak bir konuşma yaptı.

Partililerin Kurban Bayramı'nı kutlayan Arınç, hayır ve bereketle nice bayramlara ulaşmayı diledi.

Bayramın anlamına vurgu yapan Arınç, bir dini bayramın coşkusunu bütün Türkiye'de, bütün İslam aleminde huzur, barış, kardeşlik dilekleriyle geçirmenin önemine işaret etti.

Bülent Arınç, AK Parti olarak çok sevinçli olduklarını dile getirerek, AK Parti'nin kuruluşundan bugüne kadar yapılan icraatlar hakkında bilgi verdi. Her günün büyük başarılarla geçtiğini kaydeden Arınç, 2001'den sonra yapılan seçim sonuçlarında AK PArti'nin aldığı sonuçları anımsatarak, bütün seçimlerden birinci parti çıktıklarını, teşkilata bu sonuçların alınmasındaki katkılarından dolayı teşekkür etti.

Arınç, başlarının önlerine hiç eğilmediğini, başarıdan başarıya koştuklarını, büyük hizmetler yaptıklarını, dualar aldıklarını ifade ederek, Türkiye'de yıllardır ihmal edilmiş hizmetleri bir bir gerçekleştirdiklerini söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, sözlerine şöyle devam etti:

''AK Parti ailesini, destek veren gönül veren milyonları büyük bir taktirle kucaklıyorum. AK Parti olarak, ekonomik alanda, ulaştırma, eğitim, enerjide reformlar yapmakla, büyük hamleleri başarıyla kazanmakla kalmadık, ülkemizde ayrımcılığı sona erdirdik. Kardeşliğimizi pekiştiren pek çok tedbirler aldık. Ülkemizde toplumsal barışı kurabilmek için çok önemli adımlar attık. Türkiye'de fikir ve düşünce özgürlüğünde çok önemli hamleleri başarıyla tamamladık.

AB sürecinde bugüne kadar en önemli kısıma AK Parti sayesinde geldik. 40 yılını maalesef boşa geçirmiş olan Türkiye, AK Parti ile bunu başardı.

Dünyanın dış politikasında en önemli argüman ve aktörlerden birisi oldu Türkiye. Sadece bölgesinde değil, bütün dünyada barışı özleyen ülkelerin ümidi, mazlum ve masum halkların ümidi haline geldi. 'Türkiyeliyim, Türkiye'den geldim, ben bir Türk vatandaşıyım' dediğiniz zaman eskiden kapalı olan kapıların ardına kadar açıldığını, sevinçle kucaklandığını, taktir eden, ifade eden cümleler duyduğumuz hepiniz biliyorsunuz.''

-SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN ATILAN ADIMLAR

AK Parti'nin büyük işler başardığını, Türkiye'nin ''normalleşmesine'' önemli katkılar yaptığını dile getiren Arınç, ''yıllardır görmezden gelinen, korkulan, el bile sürülmeyen, ihmal edilen toplumsal sorunları bir bir çözmeye başladığını'' söyledi.

Arınç, bunların en önemlilerini çok cesur bir biçimde ele alarak çözmek için gayret ettiğini belirterek, başkalarının cesaret edemediği meseleleri çözmek için Türkiye ve millet adına en büyük desteği AK Parti iktidarının verdiğini kaydetti.

Bugün de Türkiye'nin en önemli sorununu çözmek için adım attıklarını dile getiren Arınç, ''Toplumsal bütünleşmeyi sağlayacak, terör belasından kurtaracak, daha huzurlu, daha bütünleşmiş bir Türkiye hayalimizi gerçekleştirmek için yola çıktık ve güçlü adımlar attık'' dedi.

Bülent Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kim ne derse desin, ülkesini, vatanını, milletini, bayrağını, devletin sevme noktasında AK Parti'nin yaptıkları, kendi programı ve teşkilatının durumu ortadadır. Hiç kimse bunu, bir başka türlü izah edemez. Vatanını, milletini seven bir AK Parti var ve biliyor ki en iyi milliyetçilik, vatanı ve milleti için en güzel işleri yapmaktır. Sadece hamaset nutukları atmak değil, vakti boşa geçirmek değil, vatan millet Sakarya nutuklarıyla milletin kabaran duygularını tatmin etmek değil, milliyetçiliğin gereğini yapmaktır. Vatanseverliğin, yurt severliğin gereğini yapmaktır. Bu ülke için en önemli adımları atmaktır. Biz de bunu yapıyoruz. Bundan dolayı başımız dik, anlımız açık, attığımız her adımın, söylediğimiz her sözün, yaptığımız her işin hesabını şerefle veriyoruz.''

AK Parti'nin gücünün de buradan geldiğini ifade eden Arınç, ''Hakikatlerle bütünleşiyor AK Parti, Türkiye gerçekleriyle yüzleşiyor. Gerçekten bir demokratik sistemin, gerçekten hukuk, demokratik, laik devlet olmak, sosyal bir devlet olmanın ne anlama geldiğini sadece Anayasa'nın 2. maddesinde yazdığı şekliyle değil, ona içerik kazandırarak, onu canlandırarak AK Parti yerine getiriyor'' dedi.

''Bir sosyal ve laik devlet nasıl olmalı?'' sorusunun gereklerini yerine getirdiklerini anlatan Arınç, ''dolayısıyla Türkiye için en önemli adım olan toplumsal barışı sağlamanın, huzura kavuşmanın, Türkiye'yi kalkındırmanın, önünü açmanın en önemli süreci olan demokratik açılım sürecine de aynı cesaret ve kararlılıkla çıktıklarını'' belirtti.

Arınç, ''Milletimizin bizi desteklediğine inanıyoruz ve önümüzdeki engelleri şüphesiz demokrasi içinde en güzel şekilde aşacağımızı da herkesin bilmesini istiyoruz'' diye konuştu.

aa



Bu haber 706 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,921 µs