En Sıcak Konular

DTP'ye 'bayramı çok gören' iki parti

28 Kasım 2009 14:15 tsi
Siyasiler birbilerini kıyasıya eleştirse de bayramlar bir başkadır. Heyetlerin parti parti dolaşıp bayramlaşması Türk siyasetin köklü geleneğidir. Ama bazı partilerin Türkiye'nin 4 büyük partisi DTP'ye karşı ayrı bir geleneği var...

Demokratik Toplum Partisi (DTP)'ne bu bayramda da CHP ve MHP'nin ambargosu devam etti.

AK Parti ise Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç'in başkanlığında bir heyetle DTP'yi ziyaret etti. Ziyaret sırasında DTP'de ev sahipliğini Muş Milletvekili Sırrı Sakık yaptı.

AK Partili heyete çikolata ikram eden Sakık, "Renkleri arasında iyi ki yeşil yok. Bu bile saldırı için yeterli." dedi. Bunun üzerine AK Partili Denemeç, "İyi ki trafik lambalarına saldırmıyorlar." esprisi yaptı.

DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, İzmir'deki saldırının gerekçesinin renkler olduğunu hatırlattı. Türkiye'nin geçmişiyle hesaplaşmaya başladığını ve parlamentoda Kürt sorununun tartışıldığına işaret eden Sakık, bu tartışmaların herkesin maskesini düşürmesi açısından önemli olduğunu söyledi. Sakık, halkın CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'e çok şey borçlu olduğunu kaydederek, "Kimin barıştan, özgürlükten, demokrasinden yana olduğunu gösteren bir durum ortaya çıktı." ifadelerini kullandı. Toplumun uzlaşıya ihtiyaç bulunduğunu vurgulayan Sakık, bu sorunların konuşarak çözülebileceğini, Türkiye'nin bunu yapmak zorunda, mecbur ve mahkum olduğunu dile getirdi.

Sakık, Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın bayramlaşma için gittiği tabura alınmamasını da eleştirdi. Sakık, kendilerinin bütün kurumlara saygılı olduğuna dikkat çekerek, kurumların da halkın tercihlerine saygı göstermesini istedi. Sakık, Türkiye'nin sorunlarının çözümü konusunda kendisini cumhuriyetin sahipleri olarak görenlerden icazet alınması döneminin son bulması gerektiğini kaydetti.
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, Türkiye'nin geçmişinden gelen sıkınlarının bulunduğunu, bunlara ilgili çözüm yolları aranması ve bunun başkalarından beklenilmemesi gerektiğini söyledi. Bazı şeyleri yapmanın kolay olmadığını anlatan Denemeç, Türkiye'nin demokratik sürece girmesi yönünde adımlar attıklarını ve bunlara yönelik başlangıçta dirençlerle karşılaşılmasının normal olduğunu kaydetti. Denemeç, elbirliği ile, iyi niyetle adımlar atılırsa yavaş yavaş da olsa mesafe alacaklarını, sorunlarını çözmüş bir ülke olarak geleceğe daha güvenle adım atacaklarını söyledi. Kendilerinin ne kadar doğru bir yolda olduğunu hayatın gösterdiğini anlatan Denemeç, kandan ve şidetten beslenenlerin yeni cenazeler gelmesini beklediğini kaydetti. Denemeç, "Bu süreci bu noktaya getirenlere teşekkür edebilirsek, çözemeyeceğimiz hiçbir sorunumuz yoktur." diye konuştu. Problemin çözümünde metodun çok önemli olduğunu anlatan Denemeç, bu işe karşı olanların tabanlarında da "İnşallah bu iş çözülür" denildiğini söyledi.

Öte yandan DTP bu bayramda, DP, SHP, AK Parti, TP, SP ve LDP tarafından gelen bayramlaşma heyetlerini kabul etti ve bu partilere bayramlaşma heyeti gönderdi.

cihan



Bu haber 673 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,840 µs