En Sıcak Konular

10 siyasi parti DSP'ye misafir oldu

28 Kasım 2009 13:35 tsi
Kurban Bayramı dolayısıyla siyasi partilerdeki bayramlaşma ziyaretleri kapsamında, MHP, CHP, AK Parti, DP, SHP, İP, BBP, DTP, Saadet ve LDP heyetleri DSP'ye misafir oldu.

DSP Parti Genel Sekreteri Hasan Erçelebi ile Genel Sekreter Yardımcısı Soydal Sılay, parti genel merkezinde siyasi parti temsilcilerini kabul etti.

DSP Genel Merkezi'ne ilk olarak Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal başkanlığındaki MHP heyeti geldi.

Ülkenin içinde bulunduğu şartlar altında bayramın tadını almaya fırsat bulamadıklarını savunan Bal, işsizliğin gençlere gelecek ümidini kaybettirdiğini iddia ederek, ''Birlik, beraberlik ve coşkunun yaşanacağı bayramlarda, AKP'nin teslimiyetçi politikaları sonucu sosyal çatışmalara doğru giden ayrımcılık, bölücülük fikirleri yaygınlaşıyor. Dileriz AKP bu politikaların yanlış olduğunu bir an önce anlar ve en kısa zamanda bu yanlıştan döner. Ancak, AKP politikalarıyla bunları körüklemektedir'' dedi.

DSP Genel Sekreteri Erçelebi de, ''Ülke tarihinde belki ilk defa 338 sandalyesi olan bir iktidarın toplumu bu kadar gerdiğini görüyoruz. 'Acaba AKP'nin kendi içinde bir sıkıntısı mı var?' diye düşünüyoruz'' diye konuştu.

İstanbul Milletvekili Nur Serter başkanlığındaki CHP heyetinin ziyaretinde konuşan DSP Genel Sekreteri Erçelebi, Türk toplumunun ve kültürünün çok zengin ve sağlam olduğunu belirterek, ''Bu sıkıntıları aşacağız ancak başbakanının beden dilini okuyorum ve şunu söyleyebilirim. Başbakan çok gergin'' görüşünü savundu.

Serter'in, ''Başbakan 'muhalefet konuşurken televizyonlara kırmızı nokta konsun' diyor. Ama kendi konuştuğunu duymuyor'' sözleri üzerine Erçelebi, ''Başbakan'ı bayramdan sonra bir 'check-up'a mı göndersek?'' şeklinde espri yaptı.

Nur Serter, Başbakan Erdoğan ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın domuz gribi aşısı hakkında farklı beyanlarda bulunarak halkın kafasını karıştırdığını ileri sürerek, sağlık konusunun siyasete alet edildiğini savundu.

Daha sonra beraberindeki heyet ile birlikte DSP Genel Merkezi'ni ziyaret eden AK Parti Sakarya Milletvekili ve MKYK üyesi Hasan Ali Çelik, parti olarak yaptıkları düzenlemelere her kesimin katılımını önemsediklerini belirterek, ''İyi bir yasa yapmazsak, beklentileri karşılamazsak eksik yapmış oluruz'' dedi. Çelik, bayramın ardından Borçlar Kanunu'na ilişkin düzenlemenin gündeme geleceğini bildirdi.

-DP-ANAVATAN BİRLEŞMESİ-

DP ve SHP'nin ziyareti aynı anda gerçekleşti. DP Genel Başkan Yardımcısı Ufuk Söylemez, DP-ANAVATAN birleşmesinin topluma verdikleri bir söz olduğunu belirterek, ''Türkiye'nin ulusal devlet olarak ayakta kalması için mücadele ediyoruz. Türkiye'nin şu tablosu bir arada olmayı gerektiriyor. Bugün milli birliğimiz tehlikede. Bu noktada solcu sağcı ayırımı yapmamak gerek. Gerçekleştirdiğimiz birlikteliği hafife almayın Türkiye'nin böyle bir birlikteliğe ihtiyacı var'' dedi.

SHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Yılmaz'ın ''Celal Doğan size katıldı. Karayalçın da size katılacakmış'' sözleri üzerine Ufuk Söylemez, ''Öyle bir bilgimiz yok'' diye konuştu.

DSP Genel Sekreteri Erçelebi de, ''siyasi partilerin sermayelerinin şeffaflaşması ve parayı nereden bulduklarının belli olması'' gerektiğini söyledi.

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Özbey'in ziyareti sırasında konuşan Erçelebi, 25 Kasımda kamu çalışanlarının gerçekleştirdiği uyarı grevini hatırlatarak, ''AKP iktidarı ilk kez kamu çalışanlarının böyle bir tepkisi ile karşılaştı. Sözün bittiği noktadayız. İnsanların tepkilerini ortaya koymak için sokağa çıkması lazım. Bu dalga tsunami gibi büyüyecektir'' iddiasında bulundu.

-BBP VE DTP'NİN ZİYARETİ

Erçelebi ile Sılay, DTP heyetinin gecikmesi nedeniyle BBP ile DTP heyetlerini bir arada misafir ettiler.

Burada konuşan DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, Türkiye'de hakkını arayan herkesin suçlu olduğunu öne sürerek, ''Bu zihniyetten kurtulmak lazım. Adalet bir gün herkese lazım olacak. Kırmızı çizgilerin kalkması lazım'' görüşünü savundu.

Erçelebi bunun üzerine, ''Hukuku yeşertmezseniz yaygınlaştırmazsanız size de lazım olduğunda bulamazsınız'' dedi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç'un DSHP'nin kurulmasını hatırlatarak, ''Sizde de değişiklikler var'' sözleri üzerine Erçelebi, ''Biz de basından izliyoruz. Çok da ciddiye almıyoruz. Siyasi bir olay olarak değil magazinsel bir olay olarak bakıyoruz'' diye konuştu.

Saadet Partisi heyetinin ziyaretinde ise Erçelebi, ''Vatandaşın bu bayram yüzü gülmüyor. Öğrencileriniz ortalığı mahvetti. Diplomalarını iptal edemez misiniz?'' sözlerine karşılık Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek, ''Bunlar bizden icazet almadılar. Temel eğitim aldılar, ama yetiştirmediğimiz, diploma vermediğimiz insanlar'' diye konuştu.

DSP'yi LDP'nin yanı sıra Memur-Sen ve Kamu-Sen de ziyaret etti.

aa



Bu haber 824 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,868 µs