'Kafes'e almaya çalışmışlar | " /> 'Kafes'e almaya çalışmışlar | "/>

En Sıcak Konular

ÖSYM'yi de 'Kafes'e almaya çalışmışlar

28 Kasım 2009 09:01 tsi
ÖSYM'yi de 'Kafes'e almaya çalışmışlar Ergenekon sanığı Levent Bektaş'ın ofisinde ele geçirilen 'Kafes Eylem Planı'ndaki belgeler, üniversite ve memurluk başta olmak üzere önemli sınavlar yapan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ne de (ÖSYM) sızıldığının işaretlerini veriyor.

Şifrelenmiş CD'ler içindeki talimatlar ve yapılacakların belirtildiği belgelerde görevleri belirtilmeden 4 isim yan yana yazılmış ve bu kişilerden 'yapılabilecek projeler hakkında rapor hazırlanması' isteniyor. S.Ö., N.A., H.Y. ve M.T.'nin, halen ÖSYM'de çalıştığı belirtiliyor. Bu kişilerin ÖSYM'nin bilgi işlem müdürlüğünün müdür, müdür yardımcısı ve uzmanı oldukları kaydedilirken, özellikle H.Y.'nin ÖSYM'deki tüm veri tabanına erişme ve her türlü değişikliği yapma yetkisine sahip iki kişiden biri olduğu ifade ediliyor.

İsimlerin yanına düşülen şu cümle dikkat çekiyor: "Sonuçlara ne kadar müdahale edebiliyoruz?" ÖSYM yetkilileri ise Kafes belgelerinden haberlerinin olmadığını savunuyor.

4 kişinin tüm bilgilere ulaşabilecek ve değiştirebilecek en kritik noktalarda olduğu belgelerde belirtilmemiş. Bu kişilerin ÖSYM personeli olduğunu, çıkan haberlerdeki isimleri gören diğer çalışanlar fark etti. Arkadaşları ve yıllardır birlikte çalıştıkları kişilerin isimlerini Kafes belgeleri içinde görünce şaşkına dönen ÖSYM çalışanları, söz konusu kişilerin Ergenekon ve Kafes için neler yaptığının araştırılmasını istedi.

Kafes belgelerinde bu 4 ismin yanında ise daha da dikkat çeken şu cümle yer alıyor: "Sonuçlara ne kadar müdahale edebiliyoruz?" 4 isim arasından 'tek muhatap belirlenmesi' talimatı verilirken, N.A. ve S.Ö. arasındaki gönül ilişkisinin değerlendirilmesi de isteniyor. Kafes Eylem Planı'nda ele geçirilen şifrelenmiş CD'lerde, iş yaptırılacak kişilerin eş, kız ve gönül ilişkileri ile tehdit edilmesi planları da ortaya çıkmıştı.

'Kafes Eylem Planı' belgelerinde ismi geçen S.Ö., N.A., H.Y. ve M.T.'nin, halen ÖSYM'de çalıştığı belirtiliyor. Bu kişilerin ÖSYM'nin bilgi işlem müdürlüğünde üst düzey görevlerde bulundukları kaydedilirken, özellikle H.Y.'nin ÖSYM'deki tüm veri tabanına erişme ve her türlü değişikliği yapma yetkisi olan iki kişiden biri olduğu ifade ediliyor. ÖSYM yetkilileri ise Kafes belgelerinden haberlerinin olmadığını savunuyor.

zaman



Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,155 µs