yoksa... | " /> yoksa... | "/>

En Sıcak Konular

Gözdağı mı, yoksa...

26 Kasım 2009 21:37 tsi
Gözdağı mı, yoksa... Azeri yetkililer art arda Karabağ için savaşa hazır oldukları açıklaması yapıyor.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Yukarı Karabağ'da Ermenistan işgalinin sona ermesi için savaş ihtimalinin masada olduğu yönündeki açıklamasının ardından, sert bir açıklama da Azerbaycan Savunma Bakanı Sefer Abiyev'den geldi. Azeri Bakan, Ermenistan'la sürdürülen müzakerelerden herhangi bir sonuç alınamadığını, mevcut şartlar altında işgalin sona ermesi için savaştan başka alternatiflerinin kalmadığını söyledi.

Polonya Savunma Bakanı Bogdan Klich ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası açıklamada bulunan Abiyev, "Avrupa Güvenlik ve İşbriliği Teşkilatı himayesinde 15 yıldır süren müzakere sürecinde herhangi bir sonuç alınamadı. Mevcut şartlar altında Ermenistan'ın işgal ettiği topraklardan çıkartılması için güç kullanımı kaçınılmaz hale gelecek." uyarısında bulundu.

Abiyev'in açıklamalarının Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın Münih'te Pazar günü bir araya gelmelerinin ardından savaş söylemini yinelemesi dikkat çekti. Görüşme ile ilgili liderler herhangi bir açıklama yapmazken, Minsk Grubu Fransa Eşbaşkanı Bernard Fassier müzakerelerde ilerleme sağlandığını, bununla birlikte temel problemlerin devam ettiğini söylemişti.

Aliyev de zirve öncesi yaptığı açıklamada Yukarı Karabağ'ın bağımsızlığını asla kabul etmeyeceklerini, son görüşmede de ilerleme sağlanamazsa savaş alternatifinin masada olduğu tehdidinde bulunmuştu.

Medvedev'den uyarı

Kafkaslarda Gürcistan Savaşının ardından ikinci bir savaşın çıkmasını istemeyen Moskova, Bakü ile ilişkileri geliştiriyor. Medvedev, Azerbaycan-Ermenistan görüşmesinin ardından Aliyev'i Rusya'ya davet ederek Ulyanovski şehrinde Azerbaycan eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev anısına dikilen bir anıtın açılışını gerçekleştirdi.

Medvedev, Belarus basın mensupları ile görüşmesinde de Kollektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'nün ne anlama geldiğini hatırlatmıştı. Azerbaycan'a bir uyarı olarak yorumlanan Medvedev konuşmasında, "KGAÖ anlaşmasına göre üye ülkelerden herhangi birine bir saldırı olması durumunda, tüm birliğe saldırı yapılmış olarak kabul ediliyor. Bu çok ciddi bir anlatım. Biz bazen bunu unutuyoruz. Ancak bu askeri ortaklığın sonucu." ifadelerini kullanmıştı. 



Bu haber 703 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,919 µs