En Sıcak Konular

Emniyet komplo düzenledi

26 Kasım 2009 17:09 tsi
IĞDIR İl Genel Meclisinin DTP’li Başkanı 50 yaşındaki Agit Kaya, arkadaşına ait evde bir çocuk annesi bir kadınla polis tarafından yakalandıktan 8 gün sonra basın toplantısı düzenledi.

Emniyet Müdürlüğü'nün kendisine kompo düzenlediğini öne süren Kaya, “Emniyet’in Meclisten 1 milyar liralık ödenek istediğinin reddedilmesinin ardından öyle bir olayın yaşanması manidardır” dedi.

Bir ihbarı değerlendiren polis, 17 Kasım günü saat 23.30’da Doğubayazıt Caddesi üzerindeki Kapan Sokakta Hüseyin Adıgüzel’e ait daireye baskın düzenledi. İddiaya göre, evli olan Başkan Agit Kaya, bir süreden beri ilişkisi bulunan Gül B. ile evde yakalandı. Yanında 5 yaşındaki oğlu ile birlikte Merkez Polis Karalonuna götürülen Gül B. ve Agit Kaya, karakolda yanyana oturarak ifade verirken görüntülendi. Agit Kaya ile Gül B. ifadelerinin ardındanh Devlet Hastanesine götürüldü ve serbest bırakıldı.

EMNİYET KOMPLO DÜZENLEDİ

DTP’li Iğdır İl Genel Meclis Başkanı Agit Kaya, bu olaydan 8 gün sonra DTP Iğdır İl Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenledi. DTP İl Başkanı Ahmet Barbaros, DTP’li Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş’in de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Agit Kaya, 17 Kasım günü Iğdır Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındığını anımsatarak şunları söyledi:
“Gözaltına alınma gerekçem baskın yapılan bir evde fuhuş yapıldığı iddiasına dayandırılmıştır. Söz konusu olayın içerisinde olmam mümkün değildir. Bu durum bana ve mensubu bulunmakla onur duyduğum partime karşı bir karalama kampanyasının işaretidir. Kendimi ifade etmeme izin verilmeden, adeta bir oldu bitti ile böylesi çirkin bir olayın parçası haline getirildim. Bu tertipli ve kasıtlı bir olaydır. Bu durum, Anayasa ile güvence altına alınan temel insan haklarına, hukuka ve özel hayatın korunması ve gizliliği ilkelerine tamamen aykırıdır. İnsanlık onuru ile bağdaşmayacak bir uygulamadır. Bu vahim ve çirkin iddianın sahnelenme zamanı son derece ilginç ve bence dikkat çekicidir. Başkanı olduğum Iğdır İl Genel Meclisi'nce, Iğdır Emniyet Müdürlüğü'nün 1 milyar liralık ödenek talebinin reddedilmesinin akabinde bu olayın yaşanması manidardır.”

PARTİSİNDEN VE HAKTAN ÖZÜR DİLEDİ

Kürt halkının varlığı ve özgürleşmesi için siyasi mücadele yürüten bir harekete ve geleneğe istemeyerek gölge düşürdüğünü belirten Agit Kaya, sözlerini şöyle tamamladı:
“Her insanoğlunun, bu beşeri hayatta yaşayabileceği olumsuz, yersiz ve zamansız bir durumla ben de karşılaştım. Örgütsüz, kendi başına buyruk hareket etmem beni, aklımdan bile geçiremediğim bir olayın içine sürükledi. Bu olayın iddiadan ibaret olması ve asılsız olması bir yana, böyle bir şeye zaaflarım nedeniyle zemin olduğum için, böyle bir talihsizlikle partimin isminin yan ayana anılmasına yol açtığım için kendimi bağışlanmaz buluyorum. Bu yüzden aldığım oyların sahibi olan halkımdan ve partimden özür diliyorum.”

Hürriyet



Bu haber 789 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,628 µs