En Sıcak Konular

Binali Yıldırım: "Yasa dışı dinleme suçtur"

26 Kasım 2009 15:19 tsi
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “hiç kimsenin, haberleşme hürriyetine, özel hayatın gizliliğine matuf yasa dışı işlem yapmasının kabul edilebilir bir şey olmadığını” belirterek, yasa dışı dinlemenin suç olduğunu hatırlattı.

Yıldırım, Elmadağ Belediyesi'nde, Kaymakam Ejder Sarıçiçek ve Belediye Başkanı Gazi Şahin ile yemek yedi.

Yemeğin ardından belediyeden ayrılışı sırasında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Yıldırım, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dinlendiğinin” hatırlatılması üzerine, şöyle konuştu:
“Hiç kimsenin, haberleşme hürriyetine, özel hayatın gizliliğine matuf yasa dışı işlem yapması kabul edilebilir bir şey değildir. Yasa dışı dinleme suçtur. Yasa dışı dinlemeler yoluyla elde edilen bilgilerin de hiçbir şekilde hukuki geçerliliği yoktur. Daha önce yasa dışı dinlemeler diz boyu gidiyordu. Bunların delil olmaması, bunu yapanların suç işlemiş olması ve bir yıldan üç yıla kadar cezalandırılmaları yönünde yasal düzenlemeyi ilk defa yapan hükümetimizdir. O bakımdan, şimdi bir hazırlık daha yapıyoruz. Buradaki suçların cezalarını üç kat artırıyoruz.”

“Başbakanı bile yasa dışı dinlediklerine göre, işin boyutunu siz tahmin edin” diyen Yıldırım, “Bazıları, 'efendim başbakan bu dinlemeleri kontrol ediyor. Bunları yönlendiriyor.' Yani bunları söylemek için bir şeyi fark etmeleri gerekir. Eğer, bir başbakan bütün bunları yapabiliyor ise, acaba kendisinin dinlenmesini nasıl önleyememiş? Bunlar tek başına burada bir aymazlığın, bir kanun, kural tanımazlığın, adeta kurumlar içerisinde bazı yapılaşmaların olduğunu ortaya koyuyor. Tüm bunların hepsi ortaya çıkacak. Hukuk devletinde hiçbir şey karşılıksız kalmaz. Gereği yapılır” dedi.



Bu haber 688 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,720 µs