En Sıcak Konular

Kurban alımını son güne bırakan vatandaşlara zam sürprizi

26 Kasım 2009 13:31 tsi
Kurban Bayramı'na bir gün kala kurbanlıkların büyük çoğunluğunun satılması fiyatları daha da artırırken, hayvan alımını son güne bırakan vatandaşlar fiyatlar karşısında şoke oldu.

Kurban Bayramı'na bir gün kala hayvanlarının satışını büyük ölçüde tamamlayan kurban satıcıları, hayvanları alıcılara teslim etmeye başladı. Kurbanlık fiyatlarının son günde düşeceğini zannederek işi son güne bırakan vatandaşlar ise artan fiyatlar karşısında büyük şaşkınlık yaşıyor. Kurbanlık satıcıları, hayvanlarının büyük bölümünün satışını tamamlarken, bazı çadırlarda kalan birkaç kurbanlık ise alıcısını bekliyor.

Önceki günlerde 2 bin TL'ye satılan bir dananın fiyatı son günde 2 bin 500 TL'ye çıkarken, en fazla 6 bin 500 TL fiyat biçilen danalar ise 7 ila 8 bin TL arasında satılıyor. Ayrıca 450 ile 650 TL arasında değişen koç fiyatları son günde 750 TL'ye kadar çıkmış durumda. Kurbanlıklarını büyük ölçüde satan satıcılar ellerinde kalan birkaç kurbanı ise rahat bir şekilde satacağı düşüncesiyle fiyatlarda fazla indirime gitmiyor. Satıcıları, hayvanları teslim ettikten sonra memleketlerinin yolunu tutacak.

Bursa Soğanlı'daki pazara Muş'tan kurbanlık getiren Ferit Demir, kurbanlıklarını bitirdiğini belirterek, "Kurbanlıklarımızı bitirdik, satışlardan memnunuz. Diyebilirim ki, bizim hayvanlarımız pazarın en iyi hayvanlarıydı. Hayvanları 4 bin 500 ile 8 bin TL arasında sattık. Allaha şükür bu yıl ki kurbandan memnunuz." şeklinde konuştu.

Afyon'dan kurbanlık getiren Kadri Bozdemir, satışları büyük oranda tamamladıklarını belirterek, "Satışlarımızı büyük ölçüde tamamladık. Elimizde birkaç hayvan kaldı, bunları da bu gün rahatlıkla satarız. Çünkü çadırların büyük çoğunluğu hayvanını bitirdi. Büyükbaşların çoğu satıldı. Vatandaşlardan son güne bırakanlar yanlış yapıyor." dedi. Belediyeye ise sitem eden Bozdemir, "Belediye bizden dünyanın parasını aldı, ancak bazı yerlerde para vermeden kurbanlık satanlar var." eleştirisinde bulundu.

Fikret Çelik ise 3 bin TL'ye aldığı danayı bu gün teslim alarak evine götürdüğünü belirterek, "Bu yıl geçen seneye göre fiyatlar fazla artmıştı. Ancak ne yapalım kurban Allah'ın emri ve senede bir geliyor. Pahalı-ucuz demeden kurbanımızı aldık. Bugün götürüp bahçemizde bakacağız, yarın da bayram namazından sonra keseceğiz. Bu gün götürmemizin nedeni ise evdekiler, çocuklar kurbanı görüp sevsinler, o duyguyu tatsınlar." şeklinde konuştu.

cihan



Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,471 µs