En Sıcak Konular

Doğan'a ihtiyati hacizler hangi aşamada?

26 Kasım 2009 11:52 tsi
Doğan Grubu'nun 4.8 milyar liralık vergi borcu için Maliye ile uzlaşma sağlayamamasının ardından gözler vergi dairelerinin başlattığı haciz işlemlerine çevrildi

Maliye ile 16 saat süren görüşmeler sonucunda uzlaşma masasından anlaşma sağlamadan kalkan Doğan Grubu, dava sürecinin devam ettirme kararı aldı. Ancak kamuoyu ve şirketlerini önemli bir kısmı halka açık olan Doğan Grubu hissedarları, gruba yönelik ihtiyati haciz işlemlerinin sonucunu merak ediyor. Bu kapsamda gözler Halkalı ve Kocasinan Vergi Dairesi’nin ekim ayı ortasında başlattığı haciz işlemlerine çevrildi.
Doğan Grubu’na yönelik borcu karşılayacak kadar haciz yapıldı mı, haciz işlemlerinin şirketin faaliyetlerini etkileyip etkilemediği bilinmiyor.
Hangi bankalardaki, hangi mevduatlara, ne kadar haciz yapıldı? Ne kadar menkule el konuldu? Üçüncü şahıslara yönelik ne kadar haciz işlemi yapıldı? Ve haczedilen bedeller borcu karşılayacak miktara ulaştı mı?  İşte bu sorulara yanıt aranıyor.
Ayrıca, borcu karşılayacak miktarda haciz yapılmaması halinde, ilave hacizler de yetmezse geçici haciz vesikası düzenlenip Doğan Grubu yönetim kurulu üyelerinin şahsi mal varlığına da haciz uygulanması gündeme gelebilir.

HACİZ İŞLEMLERİ EKİM AYI ORTASINDA BAŞLAMIŞTI

Doğan Yayın Holding hakkında düzenlenen uzlaşma yolu kapalı ilk vergi raporu nedeni ile kesilen 914 milyon liralık cezanın ardından 6183 Sayılı Amme Alacakları Kanunu kapsamında "geçerli teminat" sorunu yaşanmıştı. Uzlaşma sağlanamayan 4.8 milyar liralık vergi borcu karşılığında 44 taşınmaz, 2.7 milyon liralık teminat mektubu ve Doğan TV Holding, Doğan Prodüksiyon, D Yapım ve Alp Görsel adlı şirketlerinin hisse senetleri teminat olarak sayılması için Maliye’ye göndermişti.
Grubun gösterdiği teminatları inceleyen vergi dairesi ise Ekim ayı ortasında hisse senetleri teminat kabul edilmediği için haciz işlemlerini başlatmıştı. Maliye ile 24 Kasım tarihinde uzlaşma sağlanamayan görüşmelerin ardından, Gelir İdarisi Başkanlığı’nın borucu karşılayacak kadar haciz işleminin yapılıp yapılmadığı merak ediliyor.

VERGİ DAİRESİNDEN DOĞAN’I RAHATLATAN YANLIŞ ADRESE HACİZ İHBARNAMESİ

Bu arada, Halkalı ve Kocasinan Vergi Dairesi’nin dikkatsizliği sonucunda gelirlere yönelik tedbir talebinin Doğan Grubu ile doğrudan çalışan reklam ve ilan şirketleri yerine şirketler yerine hiçbir ticari faaliyeti olmayan dernek statüsündeki Reklamcılar Derneği’ne gönderdiği ortaya çıktı. Böylece bu yanlışlık sonucunda haciz altındaki Doğan Grubu hacizden etkilenmeksizin reklam ajanslarındaki alacaklarını kolaylıkla tahsil etti. Vergi dairesinin ise haciz uygulayabileceği alacakları haczedemediği ortaya çıktı.
Vergi dairesinin banka hesaplarında olduğu gibi Türkiye Bankalar Birliği’ne değil de hesapların bulunduğu bankalara uyguladığı ihtiyati haciz benzeri reklam ilişkisi olan ajanslara tedbir uygulaması başlatması gerekiyor.



Bu haber 892 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,618 µs