En Sıcak Konular

Birilerine rahat mı batıyor ne?

26 Kasım 2009 09:37 tsi
Birilerine rahat mı batıyor ne?
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Şu anda 6-7 aydır Türkiye'de bir çatışmasızlık süreci var. Rahat mı batıyor birilerine?" diye sordu.

Bir grup gazeteciyle Yeni Başbakanlık Binası'nda yaptığı sohbet toplantısında soruları da yanıtlayan Bülent Arınç, "Toplumun bazı kesimlerinde endişeler var. Bunu gidermek için bir şey yapacak mısınız?" sorusuna karşı "Ne gibi endişeler?" diye sordu. Yaşananların travmalara yol açmış, acı olaylar olduğunu ifade eden Arınç, şöyle devam etti:
 
"Herkesin acı hatırası var bu işle ilgili. Bu acı hatıraları oturup, konuşup beraber göz yaşı dökeceksek, o zaman bugünkü statüko devam eder. Şu anda 6-7 aydır Türkiye'de bir çatışmasızlık süreci var. Rahat mı batıyor mu birilerine?
 
Yani bu çatışmasızlık süreci, örgütün tamamen tasfiyesine yol açabilecek bir takım gelişmelere, silahlı eylemden vazgeçecek bir noktaya gelmeyi ve Türkiye'nin artık terörü minimize ettiği bir noktaya gelmeyi getirirse Türkiye bundan sevinmez mi? 70 milyon insan bundan mutlu olmaz mı? 'Terörle mücadele edeceğiz ve terörü minimize edeceğiz, bunun tedbirlerini de hep beraber alacağız' diyoruz.
 
Şimdi herkesin acısını deşerek, Onur Öymen'in dediği gibi, 'anneler ağlamaya devam etsin' mantığıyla devam edersek, yani biz de gelip geçiciyiz, kazık çakmadık bu dünyaya ama 30 sene önce bunu çözmeyenlerin, biz çözmek istediğimizde bize teşekkür etmeleri lazım. Bizden sonra da kimse, çünkü Türkiye'de böyle güçlü bir iktidar gelemez AK Parti'nin dışında, onların da çözmeye niyeti olmaz.
 
Yine dağlarda silahlı teröristle biz mücadelemizi devam ettiririz, askerimizle polisimizle. Ama Allah korusun bu mücadele sürerken de ne büyük acılar yaşadığımızı biliyoruz..."
 
-İKİ MUHALEFET PARTİSİ LİDERİ-
  
Hiç kimsenin demokratik açılımdan şikayet etmediğini belirten Arınç, burada bütün sorumluluğun siyasi partilerde olduğunu dile getirdi. Arınç, "İki tane muhalefet partisinin lideri, bu işi hainlik noktasına kadar getirip, AK Parti'yi hedef gösteriyorlar. AK Parti'nin yapmak istediği iş, bu sürecin başarıya ulaşmasıdır" dedi.
 
Bu çatışmacı anlayış devam ettiği sürece İzmir'de yaşananların, başka yerlerde de yaşanabileceği uyarısında bulunan Bakan Arınç, bunların sorumlusunun hükümet olmadığını, bu olayları önlemek için mücadele ettiklerini söyledi.
 
-KAFES OPERASYONU-
  
Bakan Arınç, "Kafes operasyonu" ile ilgili soruya karşılık "Bu ve buna benzer konularda benim görüşüm bellidir. Yerine göre eleştirildim, yerine göre takdir edildim. Ama ben gerçekten Türkiye'nin bir hukuk devleti olmasını istiyorum. Hukuk devletine yakışmayan, hukuk devleti içinde kurumlara verilen görevlerin dışında yasa dışı bir takım örgütlenmeler, bir takım birliktelikler, çıkar amaçlı olsun, suç işlemek amacıyla kurulmuş olsun, nerede kurulursa kurulsun, bunlarla mücadele edilmesine inanan bir insanım." derken bu konunun kısa sürede sonuçlanacağına inandığını belirtti.
 
Arınç, "Çünkü Türkiye artık şeffaf bir ülkedir. Türkiye'de hiçbir şey gizli kalmıyor. Onun için kurumların, şimdiden kendisini buna alıştırması lazım. Yönetimleri şeffaf olmalı, hesap verebilir olmalı. Buna ulaşamayan hiçbir kurum, yıpranmaktan kurtulamayacaktır. Yıpranmamanın tek yolu vardır, çıkıp hesap verebilmek. Üstünü örtmek veya başka yerleri hedef göstermek, topu taca atmak değil. 'Bu budur, bu, bu değildir' anlamında bir hesap vermek" diye konuştu.
 
-CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI-
  
Cumhurbaşkanı olmak gibi bir arzusunun bulunup bulunmadığı sorusuna "Çok güzel bir Cumhurbaşkanımız var. Görevini de çok güzel yapıyor" yanıtını veren Arınç, aynı gazetecinin "Süresi bitecek ama" demesi üzerine şunları söyledi:
 
"Her şey fani canım. Zamanı geldiğinde sorarsan bir anlam kazanırdı. Şimdiden yani cumhurbaşkanlığı konusunu konuşmanın alemi yok. Allah selamet versin. Şimdi soruyorsan, benim böyle bir niyetim yok. Türkiye de çok güzel bir cumhurbaşkanına sahip. Cumhurbaşkanlığı seçiminde küçücük bir payı olmuş bir insan olarak kendimi çok şanslı görüyorum"
 
-AŞI OLMADIM-
  
Arınç, "H1N1 aşısı oldunuz mu ya da olmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:
 
"Henüz olmadım. Olmayı da düşünüyordum da şu anda ihtiyaç duymuyor gibiyim. Yani Allah saklasın. Benim olmayacağım diye kesin bir kararım yok. Daha önce sorduklarında 'olabilirim' demiştim.
 
Biz bu konuda doktorların dediğine daha çok bakarız. Her işi erbabına sormak lazım. Yani gazetecilikle ilgili bir şey olursa ben size sorarım. Ondan sonra derim ki gazetecilikte böyleymiş. Sağlık Bakanı bir şey söylüyorsa bu işin sorumlusu odur. Onun sözüne daha çok itibar etmek, kişisel olarak benim tercihimdir. Yani ben saçımı kestirirken bile berbere soruyorum, 'hangisi daha iyi' diye. Ona göre gidiyorum."

aa



Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,273 µs