En Sıcak Konular

Bakanlara bedelli mektubu

26 Kasım 2009 09:10 tsi
Bedelli askerlik isteyen binlerce genç, dört icracı bakanı mektup yağmuruna tuttu.

Bedelli askerlik isteyen binlerce genç, aralarında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da yer aldığı dört icracı bakanı mektup yağmuruna tuttu.

Gençlerin mektubunda demokratik açılım sürecine destek verilerek, "Devlet bedelli askerlikten toplayacağı peşin parayla yatırım yapsın. TSK ihtiyacını karşılasın. Doğuda yol, fabrika yapsın" talebinde bulunuldu.

"BARIŞTA BEDELLİ, SAVAŞTA TEMELLİ"

Genelkurmay Başkanlığı ve hükümet kesin bir dille gündemde olmadığını açıklamasına rağmen "Barışta bedelli, savaşta temelli" sloganıyla bedelli askerlik talebinde bulunan gençler, dört icracı bakanı mektup yağmuruna tuttu.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç'ın yanı sıra bir diğer Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Dış Ticaretten sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'a gönderilen mektupta, hükümetin bedelli askerlik talebine karşı halen net bir açıklama yapmadığı öne sürüldü. Milli Savunma Bakanlığı'nın verilerine göre 1 milyon 200 bin tecilli ve bakaya bulunduğunun iddia edildiği mektupta, AKP'nin seçim bildirgesinde bedelli askerliğin vaat olarak yer aldığı hatırlatıldı.

DÖVİZLİ VARSA BEDELLİ HAKTIR

Mektupta, halen yürürlükte bulunan dövizli askerliğin olduğu da anımsatılarak, "Dövizli askerlik varsa, bedelli askerlik de haktır" denildi. Mektupta, şu ifadeler yer aldı:

"Türkiye'de yaşayan, işveren, yönetici ve belli bir yaşın üzerinde insanlarız. Ailemize, çoluğumuza çocuğumuza bakıyoruz. Bu ülke için üretiyoruz, işçi çalıştırıyoruz ve vergi veriyoruz. Lütfen bedelli askerlik kanunu çıkarın. Bedel ödemeye hazırız. Devlet bedelli askerlikten toplayacağı peşin parayla, yatırım yapsın, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyacını karşılasın. Doğuda yol, okul, fabrika yapsın. 30 yaşından sonra askerlik yapmamızın bu ülkeye ne faydası olacak? Sizin gibi deneyimli ve değerli bir siyasetçimize akıl vermek değil yapmak istediğimiz. Çaresizlik içerisindeki halimizle aklımızın erdiğince çözüm önerileri sunmak. Bizleri duymazdan gelen siyasetçilerin aksine bu sorunumuzu gerçekten çözmek için gayret edeceğiniz inancı ile size başvuruyoruz"

3 KEZ BEDELLİ ASKERLİK ÇIKTI

Bugüne kadar bedelli askerlik konusunda 16 Nisan 1987, 21 Mayıs 1992 ve 2 Kasım 1999 tarihlerinde olmak üzere üç kez düzenleme yapıldı. Bedelli askerlik uygulamalarının ekonomiye katkısı, kanunun çıktığı yılın döviz kurlarına bağlı olarak değişiklik gösterdi. Son uygulama, 17 Ağustos Gölcük depreminden sonra ülke ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirildi. Genelkurmay verilerine göre, uygulanan son 3bedelli askerlikten toplam 124 bin 834 kişi yararlandı.

gazeteport

 



Bu haber 559 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,460 µs