İntiharlar incelensin | " /> İntiharlar incelensin | "/>

En Sıcak Konular

Eski askeri savcı: İntiharlar incelensin

26 Kasım 2009 08:35 tsi
Eski askeri savcı: İntiharlar incelensin Oramiral İlhami Erdil'in mahkum olduğu davanın iki kilit ismin intiharıyla ilgili Erdil'e davayı açan Askeri Başsavcı Öztürk önemli açıklamalarda bulundu...

Emekli Albay Saim Öztürk, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Erdil'in hapis cezası aldığı davadaki iki kritik ismin intiharı ile ilgili, "Savcı Zekeriya Öz soruşturma açarsa, ben de ifade veririm" dedi.

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı İlhami Erdil'in haksız kazanç elde etmekten mahkûm olduğu davayı açan Genelkurmay Başkanlığı eski Askeri Başsavcısı emekli Albay Saim Öztürk, Erdil davasında hâkimlik ve tanıklık yapan iki subayın sırlarla dolu intiharlarının Ergenekon savcıları tarafından soruşturulmasını önerdi. Öztürk, "Ergenekon savcısı Zekeriya Öz subayların intiharıyla ilgili bir soruşturma başlatırsa ve ben de ifade vermeye çağrılırsam giderim" dedi. Emekli Başsavcı Saim Öztürk, kamuoyunda şüphe uyandıran sır intiharlarla ilgili olarak SABAH'a önemli açıklamalarda bulundu. Öztürk, Deniz Kuvvetleri Komutanı'nın yolsuzluk davasında kilit rol oynayan subayların intiharlarının birbiriyle ilişkili olup olmadığının araştırılmasını önerirken, "Her iki olay da dışarıdan bakınca kuşkulu görünüyor tabii, merak uyandıran olaylar. Bu olayları her türlü olasılığa açık olarak değerlendirmek lazım. Eğer bu iki konu soruşturulursa kamuoyu tatmini açısından yararlı olur. Bu tür olaylar kamuoyunda belli muhakemelere sebep oluyorsa buna bakılmasında fayda var" diye konuştu.

'ENDİŞE ETMİYORUM'

"Erdil davasına bakan savcı olarak siz de hayatınızdan endişe ediyor musunuz?" şeklindeki sorumuza, "Hayır onların intiharları bende herhangi bir endişe yaratmadı. Hayatımdan endişe etmiyorum" cevabını veren Öztürk, şöyle konuştu: "Ali Belgütay Varımlı albayın intiharı medyatik olmaya çok müsait. Varımlı, önemli bir soruşturmada gözaltına alınmış birisi. Evinin balkonundan atladı deniyor, birisi itti deniyor. Savcılık olaya zaten el koydu, delilleri topluyor, muhtemelen evdekilerin ifadelerini almıştır, telefonları araştırmış, izlemiştir. Ben Ali Belgütay Varımlı'yı İlhami Erdil'le ilgili soruşturma esnasında tanıdım. Erdil olayında tanık sıfatıyla ifadesine başvurdum. Olayla ilgili tespit ve kanaatlerinin nasıl oluştuğunu anlatmıştı. İlhami Erdil davasında benim olmadığım bir celsede Alaattin Çakıcı'dan tehdit aldığını açıklamış. Olayı bence bütün yönleriyle araştırmak lazım. İntiharlarla ilgili olarak ifademe başvurulmak istenirse ben de ifade veririm. Ben bir vatandaşım, Genelkurmay Başkanımız bile gitti, ifade verdi."

ÜNAL'I DA TANIYOR

Kıdemli Albay Saim Öztürk, geçtiğimiz Haziran ayında odasında tabancasıyla intihar eden Hâkim Yarbay Tanju Ünal'ı da tanıdığını belirtti. Öztürk, haksız mal edinmekten mahkûm olan ve er rütbesine indirilen Deniz Kuvvetleri eski Komutanı İlhami Erdil'in eşi Füsun Erdil'i yargılayan Tanju Ünal'ın intiharı hakkında, da "Tanju Yarbay'ın intiharıyla ilgili soruşturma bitti. Ama kamuoyu tatmini açısından bu olay da soruşturulabilir" değerlendirmesinde bulundu.


Davada kilit rol oynadılar

Haksız mal edinmekten 2.5 yıl hapse mahkûm olan Deniz Kuvvetler eski Komutanı İlhami Erdil davasında kilit rol oynayan ve Erdil'in apoletlerini söktüren subaylar olarak bilinen isimlerden ilki, emekli Hâkim Albay Tanju Ünal geçtiğimiz haziran ayında intihar etmişti. İzmir Güney Deniz Saha Komutanlığı'nda görevli Hâkim Yarbay Tanju Ünal 26 Haziran 2009'da karargâhtaki makam odasında ölü bulunmuştu. Milli Savunma Bakanlığı Teftiş Kurulları Başkanı emekli Kurmay Albay Ali Belgütay Varımlı ise geçtiğimiz günlerde Kadıköy'deki evinin 10. katından düşerek ölmüştü. Polis, intihar dâhil tüm ihtimalleri göz önünde bulundurarak olayı soruşturuyor. Belgütay Varımlı, İlhami Erdil'in yargılandığı davada tanık olarak dinlenmişti. DYP eski Genel Sekreteri Tevfik Diker, "İntihar olayına Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz el atmalı" demişti.

sabah



Bu haber 778 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,022 µs