MİT devrede | " /> MİT devrede | "/>

En Sıcak Konular

Sızmaya karşı MİT devrede

26 Kasım 2009 08:03 tsi
Sızmaya karşı MİT devrede 
MİT, Sincan Mahkemesi’nin TİB’de yapacağı ikinci baskında dinleme kayıtlarının güvenliğini sağlayabilmek için devreye girdi.

Resmi olarak sadece eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun telefonlarının dinlenip dinlenmediğinin tespiti için TİB’de yapılan tespit işlemi sonrası birçok dinleme kararının deşifre olması MİT’i harekete geçirdi. MİT, geçtiğimiz günlerde Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurarak, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin TİB’de tespit incelemesi kararıyla kendi yaptıkları dinlemelerin kayıtlarına da el koyup koyamayacağını sordu.

TEDBİR KONULABİLİR Mİ

MİT ayrıca Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi kararıyla yapılacak ikinci tespit işleminde bütün kayıtlara el koyma yetkisinin bulunup bulunmadığını öğrenmek istedi. MİT ayrıca Sincan Ağır Ceza Mahkemesi kararına tedbir konulup konulamayacağını da özel yetkili Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sordu.

YİNE AYNI CEVAP VERİLDİ

Mahkeme bunun üzerine Sincan 1.Ağır Ceza Mahkemesi’ne yazı yazdı. Yazıda, verilen kararın ayrıntılarının ne olduğu soruldu. Sincan Ağır Ceza Mahkemesi ise Ankara 11.Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdiği cevabi yazıda, söz konusu kararın sadece Eminağaoğlu’nun telefonları ile sınırlı olduğunu, ulusal güvenliği ilgilendiren konularla hiçbir ilgisinin bulunmadığını bildirdi.

Fişleme siteleriyle hiçbir ilgimiz yok

TİB Başkanı Şimşek, Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitelerinde denetim yetkisini TİB’e veren 5651 sayılı kanunun çıkarılmasına kadar geçen sürede irticayla mücadele kapsamında işlettiği internet siteleri konusunun ise kendileriyle ilgili olmadığını da söyledi. İnternet ortamında işlenen suçlarla mücadele hakkında kanunun, çocukların cinsel istismarı, uyuşturucu madde temini, Atatürk’e hakaret başta olmak üzere 8 adet katalog suçla ilgili cezalandırma öngördüğünü anımsatan Şimşek, “Bu madde dışında bizim başka kurumlarla, adı ne olursa olsun herhangi bir kurumla, başka tür suçlarla ilgili herhangi bir yapılan bir protokol, bir görevlendirme, herhangi bir şey yok” dedi.

KANUN YETKİMİZİ AÇIKLIYOR

Bu internet sitelerinin şu anda aktif olup olmadığını, kapatılıp kapatılmadığını bilmediklerini, böyle bir görevlerinin olmadığını ifade eden Şimşek, “Bu konunun bizimle uzaktan yakından ilgisi yok. Bizim o konuda herhangi bir çalışmamız yok. Sadece kanunda yazılan suçlarla ilgili hakim kararlarıyla erişimi engellenen siteler var. Ama onun dışında herhangi bir bakanlık birim, ne tür siteler açtı, kapattı bizim bilgimiz dışında? Bizim görev ve yetki alanımıza giren bir konu değil. Bu tip konularda görevlendirilmiş de değiliz” dedi.

star



Bu haber 719 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,853 µs