En Sıcak Konular

İstanbul'da bayram önlemleri

25 Kasım 2009 20:43 tsi
İstanbul Valiliği, Kurban Bayramı'nda yasaklanmış yerlerde kesim yapan, çevreyi kirleten kişi, kurum ve kuruluşlar hakkında tutanak düzenlenerek, para cezası uygulanacağını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Yardım Toplama Kanununa dayanılarak çıkarılan yönetmelikte, kurban derisi toplama yetkisinin Türk Hava Kurumu'na verildiği ve toplamanın belirtilen esas ve usullere uygun olarak yapılmasından mülki idare amirlerinin sorumlu kılındığı hatırlatıldı.

Açıklamada, Kurban Bayramı'nın huzur, barış ve güvenlik içinde, milli birlik ve beraberlik duygularıyla kutlanması ve daha önceki bayramlarda rastlanan istenmeyen görüntülere meydan vermemek için bazı tedbirler alındığı belirtildi.

İl ve ilçe hıfzıssıhha meclislerince alınacak kararlara uygun olarak, ilçe merkezlerinde ihtiyaç duyulan sayı ve büyüklükte tespit edilecek kurban satış ve kesim yerleri ile kesim ücretleri konusunda vatandaşlara gerekli duyuruların yapılacağı kaydedilen açıklamada, tespit edilen kurban kasım yerlerinin alt ve üst yapısının belediyelerce sağlanacağı dile getirildi.

Kurban satış ve kesim yerlerinin, vatandaşların kolay ulaşabileceği, trafiği aksatmayan, araba parkı imkanına sahip yerler olmasına dikkat edileceği ifade edilen açıklamada, bu yerlerde yeterince yönetici, din görevlisi, kasap, veteriner ve yardımcı personel bulundurulacağı aktarıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Tespit edilen kesim yerleri dışında park, sokak ve meydan gibi yerlerde kurban kesimi kesinlikle yasaktır. Kendi bahçesi ve özel mülkünde kurban kesmek isteyenlere hijyenik şartlara uymak kaydıyla müsaade edilecektir. Kurban kesim yerleri dışında kurban kesenlere mani olmak ve kesenler hakkında gerekli yasal işlemleri yapmak üzere, ilçe emniyet müdürlüğü, ilçe jandarma komutanlığı ve ilçe belediyesi işbirliğiyle oluşturulacak motorize ekipler, yasaklanmış yerlerde kesim yapan, çevreyi kirleten kişi, kurum ve kuruluşlar hakkında tutanak düzenleyecek ve para cezası uygulayacaktır.''

Kaymakamlıkların kendi ilçe sınırları içinde kalan E-5 ve TEM çevre yollarına yakın yerlerde yapılacak kaçak kurban kesimlerine karşı gerekli tedbirleri alarak, istenmeyen görüntülere mani olacağı vurgulanan açıklamada, il ve ilçe kurban kesim hizmetleri komisyonlarının bayram süresince afet yönetim merkezlerinde çalışacakları ve denetim yapacakları kaydedildi.

Açıklamada, motorize ekiplerin 4 günlük bayram süresince sabahın erken saatlerinden itibaren denetimlerini sürdüreceği, kaçak kesim ve deri toplamayla ilgili bilgileri ilçe afet yönetim merkezlerine bildireceği belirtildi.
 
 
zaman



Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,917 µs