En Sıcak Konular

Neden böyle duruyor?

25 Kasım 2009 14:59 tsi
Neden böyle duruyor? Durum Odası: 'Çünkü uzun süre önce...' iyibilgi Ankara

Önce fotoğrafı açıklayalım. ABD Başkanı öyle duruyor çünkü biraz sonra Afganistan’dan gelen askeri bir uçak, burada hayatını kaybetmiş askerlerin cenazelerini getirecek.

O da “başkomutan” sıfatıyla da onları karşılayıp selam duracak. Bu bir ABD Başkanı’nın uçak kapısına gittiği nadir enstantenelerden biri. Fakat yine de yanıt bu değil.

Aslında Obaka uçağı beklerden, bir diğerini bekleyip beklemeyeceğine de karar vermek zorunda. Çünkü ABD kamuoyu şu sıralar Afganistan savaşına Beyaz Saray’ın getireceği “Obama planı”nı bekliyor ve…

İçlerinde “yes we can”i canlı tutmayı çalışarak, buradaki savaşın bitmesi kararını duymayı ümit ediyorlar. Çünkü bir çok Amerikalı Afganistan savaşının kendilerinin savaşı olmadığını düşünüyor.

Oysa gerçek, acı gerçek çok farklı. ABD burada gırtlağına kadar savaşa batmış durumda ve daha kötüsü sorunu çözmeden çıkması da zor. Bunun için bir plan gerekiyor.

Ve o plan Pentagon ve Dışişleri’nin dengelerini de kuşatmalı. Yani daha çok askerin bölgeye gönderilmesine karar vermeli. Obama yönetimi bizzat Afganistan’da savaşan 3-4 yıldızlı generallerden “asker, hemen şimdi daha çok asker” baskılarıyla kendisini seçen halk arasında iyice sıkışmış durumda.

Öyle ki bir çok uzman ve gazeteci şimdi Obama’nın Vietnam savaşını baştan çalıştığını, buradan bir ipucu bulmaya uğraştığını, Beyaz Saray yetkililerinin “Situation Room” (durum odası)ndan çıkmadan ne yapılacağını düşündüğünü söylüyor.

Bu arada şu nota düşelim. Plan hazır. (Gerçekte Afgan planı üzerinde yoğunlaşan ismin ABD ikinci Başkanı Jhon Biden olduğunu bilmek gerekiyor!)

1 Aralık’ta açıklanacak. Ve o zaman “yes We can” ile “No We Cant” arasındaki ince çizgi kalınlaşacak. Çünkü muhtemelen ABD Başkanı Afganistan’a yeni asker gönderilmesini onaylayacağı gibi, 10-15 bin olarak arzuladığı sayıyı da ikiyle çarpacak!

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,063 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,935 µs