En Sıcak Konular

Kandil'den gelenler Meclis yolunda!..

25 Kasım 2009 14:55 tsi
Hakkında kapatma davası olan DTP, hal ve hareketleriyle adeta "Bizi kapatın" diye yalvarıyor.. Peki ama DTP bunu neden yapıyor?

İzmir'de DTP konvoyu nedeniyle çıkan olayların yankısı sürüyor. Sık sık, "Demokratik açılımla gelen bu barış sürecini baltalamayalım" açıklamaları yapan DTP, diğer yandan provokasyonlara ve ülke çapında gerilimlere imza atmaktan da geri kalmıyor..

Peki ama neden?

Her fırsatta barış sürecini desteklediğini açıklayan DTP kadrosu, kapatılma davasına büyük delil niteliği taşıyacak bu provokasyonları neden

 KAPATMA DAVASI 2 YIL ÖNCE AÇILMIŞTI
 
DTP hakkında kapatma davası açılalı iki yıl oluyor. İki yıldır devam eden davanın Aralık ya da 2010'un ilk aylarında Anayasa Mahkemesi tarafından görüşülüp karara bağlanması bekleniyor.

Kasım 2007'de açılan davanın gerekçesinde DTP'nin "Devletin bağımsızlığı, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne yönelik eylemlerin odağı haline geldiği" belirtilmişti.
gerçekleştiriyor?

Bu soruların cevabı aslında Cemil Çiçek'in bugün Milliyet Gazetesi'nden Fikret Bila'ya yaptığı çok çarpıcı açıklamalarda gizli..

Çiçek, "Böyle bir ortamda kente PKK bayraklarıyla, terörist başının posterleriyle, sloganlarıyla, terörist kıyafetleriyle girmek açıkça tahriktir. DTP doğru davranmıyor. Barış ortamını bozacak her türlü tahriki yapıyor. Hakkında kapatma davası süren bir partinin çok daha dikkatli, özenli davranması gerekir. Ama DTP tersini yapıyor. Yargıya kafa tutuyor. Adeta beni niye kapatmıyorsunuz, kapatın diye bağırıyor." diyor özetle..

Çiçek bu açıklamasıyla aslında örtülü bir mesaj veriyor, yaklaşmakta olan tehlikeye de şimdiden dikkat çekiyor..

Çiçek'in açıklamalarından da anlaşılacağı üzere DTP partinin kapatılması için Anayasa Mahkemesi'nin eline yeterli delilleri kendi elleriyle veriyor.

Tek amaç var..

Partiyi kapattırmak ve yerine  11 Ağustos 2008 tarihinde kurulan Barış ve Demokrasi Partisi'ni aktif siyaset hayatına geçirmek..  DTP kapatılırsa bugün partinin b.aşındaymış gibi görünen pek çok isim siyasi yasaklı hale gelecek. Bunların yerine ise "Eve dönüş" yapan eli kanlı teröristler monte edilecek.. O isimler de bir sonraki seçimde seçilerek Meclis çatısı altına gelecek..  Gerek İmralı'daki terörst başının, gerekse terör örgütünün siyasi kolu DTP'nin, "Bir gün dağda çatışan PKK'lılar da bu ülkede siyaset yapacak" hayali de böylelikle gerçekleşmiş olacak.

Yani bir dönem Mehmetçiğe kurşun sıkan eli kanlı katiller Milletvekili adı altında Meclis çatısı altına getirilecek..

internet haber



Bu haber 607 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,877 µs