En Sıcak Konular

KESK ağzındaki baklayı çıkardı

25 Kasım 2009 14:51 tsi
Hükümetin toplu sözleşme zammını beğenmeyerek meydanlara inen Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Samsun şubesinin gündemi domuz gribi aşısı ile Ergenekon davası oldu.

Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan grevde, sendika üyeleri hükümeti protesto etti. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı grevde olay çıkmadı.

Sabah saatlerinde meydanda toplanmaya başlayan konfederasyona bağlı sendikalar, pankartlar açtı. Sloganlar atıp alkış tutarak hükümetin verdiği 2.5 TL'lik zammı protesto eden sendika üyeleri, hükümetten toplu sözleşme masasına yeniden oturmasını talep etti. Samsun mitinginde toplu sözleşme talebini iki konu gölgede bıraktı. Biri domuz gribi aşısı, diğeri ise asrın davası Ergenekon. Zamma tepki göstermek için konuşmasına başlayan sendika şube başkanları, bu iki konu hakkındaki görüşlerini dile getirdi.

KESK'in Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Samsun Şube Başkanı Süleyman Bal, domuz gribi aşısı konusunda toplumun çelişkide bırakıldığını ileri sürdü. Bal, "Komik duruma düşüyorlar. Sağlık Bakanı ile Başbakan, bu ülkeyi şu an derinden sallayan domuz gribi aşısı konusunda kavga ediyorlar. Başbakan ben de olmayacağım çocuklarıma da yaptırmayacağım diyor, Sağılık Bakanı aşı olunsun diyor. Bu ülkenin insanlarını aşı olsun ya da olmasın tasarrufunu kullandırtacak kadar, kullandırmak zorunda kalacak kadar, aşı yaptırsa da yaptırmasalar da tereddüt içine düşecek kadar insanları ikilem içinde bıraktılar. Bunlar çok basit bir aşılama kampanyasını bile ellerine yüzlerine bulaştıracak kadar acizdirler." dedi.

Enerji Sanayi Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Samsun Şube Başkanı Müşfik Veysel Erdoğan ise hükümetin yargı bağımsızlığını ortadan kaldırarak iktidara bağlı bir yargı meydana getirmek istediğini iddia etti. Ergenekon davası tutuklu sanıklarını da savunan Erdoğan, "Hükümet, muhalif olan kişi ve kuruluşlara olağanüstü bir baskı uyguluyor. 'Bu ülkeyi darbecilerden temizliyorum' sloganıyla başlattığı Ergenekon operasyonunda ülkenin aydınlarını, demokratlarını, yazarlarını, düşünürlerini, bilim adamlarını, kısaca AKP ve ABD muhaliflerini, susurluk çeteleriyle, faşist mafya artıklarıyla Silivri'de zindanlara kapatıyor. İnsanların en özel görüşmelerini dahi telefon dinlemeleriyle kayıt altına alındığı, halkın üzerinde adeta bir korku imparatorluğu yaratıldığı apaçık bir faşizm süreci yaşanıyor." şeklinde konuştu.

KESK Dönem Sözcüsü Tüm-Bel-Sen Şube Başkanı Suat Yıldız ise hükümetin bu grevi hak ettiğini öne sürdü. Yıldız, "Sağlık ve eğitim başta olmak üzere temel kamusal hizmetleri piyasalaştırmak için, karlı bir pazar haline getirmek için canla başla çalıştınız. Kamusal alanı sermayenin talanına açtınız. Mezarda emeklilik yasalarıyla, katkı payı uygulamalarıyla, her yaptığınızla, attığınız her adımla emekçilere saldırdınız. Sağlık alanında her gün bir skandala imza attınız. En son domuz gribi skandalında bir elinizle yaptığınızı bir elinizle yıktınız. Halkı he yapacağını bilemez hale düşürdünüz. Siz bu grevi hak ettiniz." ifadelerini kullandı Konuşmaların ardından grev, halayların çekilmesiyle sona erdi.

CİHAN 



Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,377 µs