En Sıcak Konular

Zoraki aşk: Küresel krize dönüşür mü?

25 Kasım 2009 14:51 tsi
Zoraki aşk: Küresel krize dönüşür mü? Saç saça baş başa: Sakın küçümsemeyin! iyibilgi Ankara

Öpüşecekler mi gibi dursalar da, artık herkes biliyor ki, ABD Başkanı Obama’nın eşi Michelle Obama ile ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’un ilişkileri her türlü tasvirin ötesinde soğukluk içeriyor.

Eslında Michelle’in soğukluğu Bill Clinton’u da içeriyor. Ama şu sıralarda eşine en kayın pozisyonda bulunan Hillary’e gösterdiği “dirsek” hepsinin üstende.

Ve bu artık resimlere de yansıyor ve ikili arasındaki soğukluk o denli elle tutulur ki, vizörlerin önünde dururken yaptıkları gülümsemelerin, el sıkışmaların, birbirlerine bakışların kerhen ve samimiyetsiz olduğu hemen fark ediliyor.





 

Bu durum son olarak Hindistan Başkan’nın Beyaz Saray ziyareti sırasında yaşandı ve onuruna verilen yemekten önce Hindisten “first lady”sini ağırlayan Michelle Obama’nın davetinde ikili arasındaki bakışlar, daha doğrusu bakışmayışlar gazetelere kadar yansıdı.

Ancak dediğimiz gibi yeni deği ve anlaşılan “geçiçi” de değil. Bir çok kişi Obama ve Clinton çiftlerinin akşam yataklarında birbirlerini çekiştirdiklerinden emin.

Ancak mesele keşke bu kadar kalıp, “bir tür kıskançlık” çizgisini aşmasa. Tablo ne yazık ki daha büyük.

Clintonlar Demokrat parti içinde ayrı ve güçlü bir ekolü sembolize ediyor. Obama’nın rakibi olan Hillary’nin anlaşılarak Dışişleri Bakanı olması da zaten bu demek.

Öte yandan İkinci Başkan Jhon Biden de önemli. O da ikili arasında ayrı bir iç politik terazinin kefesine basıyor.

Dışişleri ve Pentagon’un savunma blokları da Clinton’un yanında gibi gözüküyor. Hatta öyle ki, Cumhuriyetçiler de bu soğukluğun farkındalar ve kendi taktiklerini de biraz bunun üzerine kuruyorlar.

Elbette ne Obama ve ne de Clinton’un bunların farkında olmadığını söylemek zor. Şimdilik sessiz de durulabilir. Ama seçim dönemi yaklaştıkça dengeler ve gelişen olaylar, zoraki aşkın “zor” bölümünü daha da ortaya çıkarabilir.

Öte yandan Hillary ile Michelle arasında ciddi bir dünya görüşü ayrılığı da var. Şöyle örneklenebilir: Eğer Obama eşini aldatırsa Michelle muhtemelen çok ağır yanıt verir ve çocuklarını alıp Beyaz Saray’dan ayrılır!

Bunun nasıl bir siyasi sonucu olabiliceğini hiç umursamaz, Oysa Clintonlar bunu daha farklı yaşadılar. Keza Michelle’in Hillary’i biraz küçümsediği de söylenebilir.

Çünkü Başkan eşi sıfatını bugüne kadar taşıyanlar için en eğitimli insanlardan biri Michelle. Tabii bu Clinton’un cahil olduğu anlamına gelmiyor. Hillary ünlü ve başarılı bir avukattı ve avukatların ABD’de ne anlama geldiği biliniyor.

Bu konuda işin aslı şu ki, Obamalar Demokrat Parti’nin “sosyal demokrat” kısmına yakınlar. Clintonlar ise liberal kanadına. Bu aynı zamanda ciddi ve önemli bir kültürel fark demek!



Bu haber 1,160 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,728 µs