Baykal'a servis | " /> Baykal'a servis | "/>

En Sıcak Konular

Eminağaoğlu'ndan Baykal'a servis

25 Kasım 2009 10:51 tsi
Eminağaoğlu'ndan Baykal'a servis
Baykal partisinin grup toplantısında TİB'deki gizli belgeleri deşifre etti, çarpıttı. Baykal'ın servisçisi olarak akıllara Eminağaoğlu geldi...

TİB’deki aramanın ardından Baykal’a sızan belge TV’de naklen deşifre edildi. ‘Gizli’ belgede 10 kişinin dinlendiği belirtilirken CHP, rakamı on bin yaptı

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun servis ettiği gizli belge, dünkü grup toplantısında CHP lideri Deniz Baykal tarafından deşifre edildi. Mit’in uyarısına rağmen kamuoyuna açıklanan belgedeki bilgiler ise, Kılıçdaroğlu ve Baykal’ı yalanlıyor. Baykal, önceki gün yaptığı bir açıklamada, “40 kişi için dinleme kararı almışlar. Listeye ilgisiz bir telefon numarası daha eklenmiş. İsmi listede yok ama numarası var. Önemli bir ismi dikkat çekmeden dinliyorlar” demişti. Belgede, soruşturma kararı alınmış yargı mensuplarının ismi açık açık yer alıyor.

SAYI BİN KAT ABARTILDI

Kılıçdaroğlu’nun dağıttığı belgede, mahkeme kararıyla Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan dinlemelerden elde edilen delillerle birlikte Eminağaoğlu, Kaçmaz, Bakırköy eski Savcısı Ali Çakır ve 10 hakim ve savcının ismi yer alıyor. Kılıçdaroğlu, gizli belgeyi Meclis kürsüsünde göstererek, 10 bin hakim ve savcının dinlendiğini iddia etmişti. Dün de Baykal’ın grupta gösterdiği belgede soruşturma gerekçeleri de net bir dille belirtiliyor.

BASKIN ISRARI!

Sincan 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nin TİB’de arama ısrarı, “ulusal güvenlik” uyarısına rağmen sürüyor. Hayri Keskin TİB’de ikinci defa inceleme yapacak.

MİT’in uyarısı aramaya sınır getirdi

TİB’den alınan dinleme kararların CHP’ye ve medyaya sızması üzerine MİT’in ‘milli güvenlik’ uyarısı, aramanın eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ile sınırlı olması gerektiğini ortaya çıkardı. TİB’e baskın kararını veren Sincan Hakimi Kaçmaz, TİB’e “Sadece Eminağaoğlu’nun telefonlarının dinlenip dinlenmediği sorgulanacak” yazısı gönderdi. MİT’in yaptığı ikinci bir aramanın yapılmaması isteği, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından bu kısmıyla dikkate alındı.

BELGELERİ BAYKAL'A EMİNAĞAOĞLU MU SERVİS ETTİ?

Hukukçular, CHP lideri Baykal’ın gizliliği bilerek ve isteyerek ihlal ettiği görüşünde

Baykal’ı “ulusal güvenliğin tehdit edilmesi” de durduramadı. Gizli ibareli İstanbul 1.Sulh Ceza Mahkemesi’nin aldığı iletişimin tespiti kararını basına ve milletvekillerine gösterdi. Hukukçular, Baykal’ın dinlemelerle ilgili gizlilik kararını bilerek ve isteyerek ihlal ettiğini bunun ise suç olduğunu dile getirdiler.

BAYKAL’LA İLETİŞİMDE

Baykal’a söz konusu belgelerin nasıl ulaştığı tartışma yaratırken, dikkatler Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’nün eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında yaptığı soruşturmaya çevrildi. Bakanlık müfettişleri, Eminağaoğlu ile Baykal arasında belge alış verişini tespit etmiş ve bu konuda cezai işlem yapılmasını istemişti.

GİZLİLİĞİ İHLAL ETMİŞTİR

Hukukçular, Baykal’ın CMK’nın 285.maddesini ihlal ettiğini ifade etti. Yargıtay Savcısı Ahmet Gündel, “Baykal’ın paylaştığı dinleme kayıtları halen haklarında soruşturma olan bir kısım yargı mensuplarıyla ilgili. CMK kapsamında. Adalet Bakanlığı müfettişlerinin yaptığı soruşturmalar da gizlidir. Gizliliğin ihlal edilmesi de suç teşkil eder. Bunların kamuoyuyla paylaşılması da suç teşkil eder” diye konuştu.

 



Bu haber 549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,134 µs