En Sıcak Konular

İşte Kurban Bayramı tedbirleri

25 Kasım 2009 10:43 tsi
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, vatandaşların bayramlarını huzur ve güven içerisinde geçirmesi amacıyla, güvenlik, trafik, ulaşım, temizlik hizmetleri ile sosyal yardım faaliyetlerinin aksamadan yürütülmesi için her türlü tedbirin alındığını bildirdi.

Bakan Atalay, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, bayramların, insanların birbirini sevgi ve samimiyetle kucakladığı, küskünlerin barıştırıldığı, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu manevi değeri yüksek özel günler olduğunu belirtti.

Halkın kaynaşması, her kesimin bir diğerini samimiyetle kucaklaması ve her türlü ayrımdan uzak, milleti millet yapan ortak değerlerde buluşulması temennisiyle bir bayrama daha kavuşmanın huzuru ve mutluluğu içerisinde olduğunu ifade eden Atalay, şunları kaydetti:

'Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatları ile yerel yönetimlerimiz tarafından, vatandaşlarımızın bayramlarını huzur ve güven içerisinde geçirmesi amacıyla, güvenlik, trafik, ulaşım, temizlik hizmetleri ile sosyal yardım faaliyetlerinin aksamadan yürütülmesi için her türlü tedbir alınmıştır.

Kurban Bayramı tatili süresince karayollarımızda vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla alınan tedbirler, ilgili trafik birimlerince konuyla ilgili olarak yayınladığımız genelge hükümleri çerçevesinde her zamankinden daha etkin, duyarlı ve titiz bir şekilde uygulanacaktır. Trafik güvenliği açısından şehir içlerinde ve şehirler arası yollarda ikaz işaret ve levhalarının eksiksiz olması sağlanacak, bu konuda ilgili birimlerle gerekli koordinasyon sağlanacaktır.'

Bayram ziyaretlerinin yoğun olarak yapılacağı dikkate alınarak belediyelerce toplu taşıma hizmetlerinin gözden geçirileceğini, güzergahlar ve araç sayılarının ihtiyaca göre planlanacağını belirten Bakan Atalay, mesajında şu ifadelere yer verdi:

'Bayramlarda sıkça ziyaret edilen mezarlıkların ulaşım, araç parkı, temizliği ve güvenliği konularındaki tedbirler bir kez daha gözden geçirilecek, varsa eksiklikler tamamlanacaktır. Ayrıca vatandaşlarımızın içme ve kullanma suyu, çöp ve katı atıkların toplanması, ihtiyaç halinde ambulans ve cenaze hizmetlerinin gecikmeden karşılanması konusunda gerekli tedbirler alınacaktır.

Ülkemizin huzur ve güvenliği, bölünmez bütünlüğü için verilen mücadelede şehit olan evlatlarımızın yakınları, gazilerimiz, malullerimiz ile hastaneler, yetiştirme yurdu ve yuvalar, huzurevleri bayram vesilesiyle mülki idare amirlerince ziyaret edilecek, devletin sıcak eli kendilerine uzatılacak, imkanlar çerçevesinde talepleri karşılanacaktır.

Bayram sevincini yaşayabilmeleri için, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın sosyal yardım ihtiyaçları valilik ve kaymakamlık sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarınca zamanında karşılanacaktır.

Bayram sevincimizin kedere dönüşmemesi için değerli vatandaşlarımızın yetkililerce alınan tüm tedbirlere ve özellikle de trafik kurallarına eksiksiz uymalarını, bu konularda gereken hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz.

Bu vesileyle İçişleri Bakanı olarak tüm vatandaşlarımızın bayramını tebrik ediyor, seyahat edecek olanlara kazasız, hayırlı yolculuklar diliyor, hep birlikte sağlıklı, huzurlu, mutlu bir bayram geçirmemiz temennisiyle hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.'

aa



Bu haber 485 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,899 µs