Medvedev depremi | " /> Medvedev depremi | "/>

En Sıcak Konular

Rus ordusunda Medvedev depremi

25 Kasım 2009 10:18 tsi
Rus ordusunda Medvedev depremi
Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev 10 askerin ölmesine ve 60'a yakın askerin de yaralanmasına neden olan patlamaların gerçekleştiği Ulyanovski şehrinde askeri depoda görevli komutanları ordudan attı.

Kremlin'in emri ile görevlerine son verilen dört komutan hakkında soruşturma başlatıldı.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Medvedev ordu ile ilişiğinin kesilmesine karar verdiğ komutanların listesini Savunma Bakanı Anatoli Serdyukov'a iletti. Listede, Rusya Ordusu Başmühendisi Yuri Balhovitin, Savunma Bakanlığı Genel Roket ve Topçu Direktörü Oleg Çikirev, Volga Bölgesi Komutan Yardımcısı Vıçislav Halitov ve Volga Bölgesi Başmühendisi Aleksander Babrakov yer alıyor. Rusya'da Genelkurmay Başkanı, Savunma Bakanı'nın birinci yardımcısı olarak görev yapıyor.

Medvedev, Savunma Bakanı Serdyukov'dan olaylarda ihmali bulunan diğer komutanlarla ilgili de gerekli hukuki sürecin başlatılmasını istedi. Medvedev'in Serdyukov'la gerçekleşen görüşmesine Volga bölgesi Kremlin temsilcisi Grigori Rapota, Ulyanovsk Bölgesi Valisi Sergey Morozov, Rusya Donanma Komutanı Vladimir Visotski, ve Askeri Başsavcı Sergey Fridinski de katıldı.

Rusya Hazar Deniz Filosu'na ait askeri depoda 13 Kasım ve 23 Kasım'da meydana gelen iki ayrı patlamada 10 kişi hayatını kaybederken, 20'ye yakın kişi de yaralanmıştı. Medvedev ilk patlamanın ardından tüm askeri depolarda gerekli önlemlerin alınması konusunda talimat vermişti.

13 Kasım'da meydana gelen ilk patlamada 2 asker hayatını kaybederken, 60 kişi de yaralanmıştı. İlk inceleme sonuçlarına göre patlamaların teknik arızalardan kaynaklandığı kaydediliyor. 23 Kasım'da meydan gelen patlamada da 2 komutan ve 6 asker hayatını kaybederken, 2 kişi de ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

cihan



Bu haber 743 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,700 µs