beni kapatın diye bağırıyor | " /> beni kapatın diye bağırıyor | "/>

En Sıcak Konular

Çiçek: DTP adeta beni kapatın diye bağırıyor

25 Kasım 2009 09:14 tsi
Çiçek: DTP adeta beni kapatın diye bağırıyor Fikret Bila, Başbakan Yardımcısı ve Terörle Mücadele Kurulu Başkanı Cemil Çiçek'le İzmir’de yaşanan olayları konuştu...

Fikret Bila / Milliyet

DTP lideri Ahmet Türk’ün İzmir’de karşılanması sırasında yaşanan olaylara ilişkin tartışmalar sürüyor. Türk, olayları DTP’ye yönelik planlı saldırı olarak nitelendirirken, diğer partiler, DTP’lilerin tahrik edici davrandıklarını vurguladılar.

Yargıya kafa tutmak

Başbakan Yardımcısı ve Terörle Mücadele Kurulu Başkanı Cemil Çiçek’le dün İzmir’deki olayları konuştum. Çiçek, açılım süreciyle ilgili hassas bir dönemden geçilirken, tüm siyasi partilerin çok dikkatli davranması gerektiği üzerinde durarak, DTP’yi şöyle eleştirdi:

“Böyle bir ortamda kente PKK bayraklarıyla, terörist başının posterleriyle, sloganlarıyla, terörist kıyafetleriyle girmek açıkça tahriktir. DTP doğru davranmıyor. Sorumlu davranmıyor. Barış ortamını bozacak her türlü tahriki yapıyor. Hakkında kapatma davası süren bir partinin çok daha dikkatli, özenli davranması gerekir. Ama DTP tersini yapıyor. Yargıya kafa tutuyor. Adeta beni niye kapatmıyorsunuz, kapatın diye bağırıyor. Yargıya da kafa tutuyor, Türk milletine de kafa tutuyor. Bundan sonra da kalkıyor barış istiyoruz diyor. Huzur istiyoruz diyor. Hem bunu diyeceksiniz hem de en ağır tahrikleri yapacaksınız, üstüne de tehditvâri konuşmalar yapacaksınız. Bu nasıl barış istemek diye sormak gerekir.”

PKK’yla özdeşleşme

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, DTP’nin PKK ile özdeş olduğunu göstermek, kanıtlamak peşinde olduğunu öne sürdü ve şu değerlendirmeyi yaptı:

“Avrupa’nın, ABD’nin, bütün dünyanın terörist örgüt diye ilan ettiği PKK’ya, DTP, terör örgütü demiyor. Bırakın terör örgütü demeyi, PKK ile özdeş olduğunu göstermeye çalışıyor. Kanıtlamaya çalışıyor. Biz aynıyız, biriz, beraberiz mesajları veriyor. Sanki beni niye kapatmıyorsunuz diye hareket ediyor.”

‘Açılımı torpilliyorlar’

Çiçek, DTP konvoyunun İzmir’deki görüntüsünün, kamuoyunda büyük tepki gören Habur görüntülerine benzediğini de söyleyerek şöyle devam etti:

“Habur’dan nasıl giriş yaptıkları görüldü. Bundan ders alacaklarına, adeta İzmir’de de aynı görüntüleri yarattılar. Zorluyorlar. Barışı, açılım sürecini torpilliyorlar. Hem her türlü zorlamayı yapıyorlar hem de biz barıştan yanayız, bunlar barış sevinci diyorlar. Elbette bu da inandırıcı olmuyor.”

İzmir’e teşekkür

Başbakan Yardımcısı Çiçek, Türk’ün söylemi ve DTP’nin davranışlarının açılım sürecine olumsuz katkı yaptığını düşünüyor. Çiçek, İzmir polisi ve İzmirlilerin ise sağduyulu tutumlarıyla olayların büyümesini önledikleri görüşünde. Bu konuda şu değerlendirmeyi yapıyor:

“Ben öncelikle İzmir polisine ve İzmirlilere teşekkür ediyorum. İzmir Emniyetimiz zamanında ve etkin önlemler alarak, İzmirli vatandaşlarımız da sağduyulu davranarak, olayların daha ileri boyutlara gitmesini önlediler. Provokasyona gelmediler. Olgun tutumlarıyla olayların büyümesine meydan vermediler. Başta siyasi partilerimiz, siyasilerimiz, toplum liderlerimiz olmak üzere herkesin böyle davranması gerekir. Gerginlik yaratacak söylem ve eylemlerden kaçınmaları, tahriklere kapılmamaları gerekir. Çok hassas bir süreçten geçtiğimizi kimse unutmamalı.”

 



Bu haber 358 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,524 µs