'çok özel' ziyaret | " /> 'çok özel' ziyaret | "/>

En Sıcak Konular

Tutuklu albaylara 'çok özel' ziyaret

25 Kasım 2009 08:21 tsi
Tutuklu albaylara 
'çok özel' ziyaret
Hasdal Askeri Cezaevinde tutuklu bulunan albaylara çok özel ziyaret... Adem Yavuz Arslan yazdı...

Adem Yavuz Arslan / Bugün

Tutukluları ziyaret adetten midir?

Dikkatinizi çekmiştir. Ergenekon soruşturması başladığından bu yana yolu bir şekilde Beşiktaş'taki mahkemeye düşen askeri personel için olağanüstü güvenlik tedbirleri alınıyor. Önce gelmemek için direten muvazzaflar başka çare kalmadığını görünce koruma kalkanı altında ifadeye çıkıyor.

Beyaz bir minibüsten inen onlarca asker ikişerli sıra olup kol kola giriyor. Aradan sanıklar geçiyor. Aynı seremoni her seferinde tekrar ediliyor.

İhbarcı subayın mektubunda vardı. Albay Dursun Çiçek'in evini aramaya giden ilgili subayın da 'yiyip içip vakit öldürdükten sonra' görev yerine dönerken 'biz adamımızı böyle koruruz' dediği iddia ediliyordu.

Yine hatırlanacağı gibi faili meçhullerle ilgili tutuklanan ve 9 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen Kayseri Alay Komutanı Cemal Temizöz hâlâ görevinin başında. Üstelik on aydır tutuklu. Avukatlık masrafları da Jandarma'dan ödeniyor. Evinde 52 el bombası ve çok sayıda silah bulunan Yarbay Mustafa Dönmez de görevde tutuluyor.

Oysa sivil memurlar ya da polisle ilgili en ufak şaibeli iş olsa en azından 'soruşturmanın salahiyeti açısından' açığa alınır. Nitekim Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan ve Sakarya Emniyet Müdürü Faruk Ünsal tutuklandıktan sonra açığa alındı. Başka örnekleri de mevcut.

'Destek' olarak algılanabilecek tavırların en dikkat çekeni ise şüphesiz 3 Eylül 2008 günü 'Genelkurmay Başkanı Emriyle' Kandıra Cezaevi'ne yapılan ziyaretti. Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi, o dönemde tutuklu olan emekli orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur'u 'TSK adına' ziyaret etmişti. Bu ziyaret de Genelkurmay web sitesinden yayınlanmıştı.

Bunları neden hatırlattık? Malum olduğu üzere çetenin 'Bamya' adını taktığı Hava Kuvvetleri eski Savcısı Albay Zeki Üçok sahte çürük raporu hazırlayan bir örgütün üyesi olmak ve yağmaya teşvikten tutuklanmıştı. Ayrıca hipnoz ve işkenceyle ifade aldığı gerekçesiyle uzun süre kamuoyunu meşgul etmişti.

Albay Cengiz Köylü de Ergenekon soruşturması kapsamında Karargah Evleri soruşturması kapsamında tutuklanmıştı. Her ikisi de açığa alınmamıştı.

Biz Ankara'nın toz duman gündemleriyle uğraşırken geçtiğimiz hafta ilginç bir trafik yaşandı. Hasdal Askeri Cezaevi'nde tutuklu bulunan albaylara 'resmi' ziyaret yapıldı. 13 Kasım günü 'Hava Kuvvetleri' adına gelen heyet tutuklu bulunan albayları ziyaret etti. Ne konuştuklarını bilmiyoruz ama bu ziyaretin bizatihi kendisi, önceki örneklerle birleşince ortaya net bir resim koyuyor. Üstelik yoruma bile ihtiyaç bırakmayacak kadar açık bir resim...



Bu haber 659 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,602 µs