En Sıcak Konular

Grevzede yolcular isyan bayrağı açtı

25 Kasım 2009 08:06 tsi
Eskişehir'de, sendikalarca "uyarı grevi" olarak adlandırılan iş bırakma eylemi sebebiyle iki istasyonda bekleyen 5 trenin bin 200 yolcusu isyan bayrağı açtı. Bir makinisti alıkoydu. Makinistleri polis koruyor.

Eylem çerçevesinde Türkiye Kamu-Sen ve KESK üyeleri, Ankara-İstanbul seferini yapan Anadolu, Ankara ve Fatih, Konya seferini yapan Meram ve İç Anadolu Mavi trenlerini Eskişehir Garı ve Enveriye Tren İstasyonu'nda 24 saat hareket etmemek üzere durdurdu.

 Trenlerin bekletilmesine tepki gösteren yolcular, tartıştıkları DDY yetkililerinden daha fazla ücret için iş bırakan makinistlerin yaklaşık 2 bin TL aylıkla çalıştığını öğrenince çılgına döndü. Bu duruma tepki gösteren yolcular, slogan atıp yürüyen sendika üyelerini yuhaladı.

Yolcular, "Bizim ne günahımız var? Yolcular arasında hastalar, cenazesi olanlar, bebekler var. Herkes hakkını, hukukunu arasın. Ama bizi kimsenin mağdur etmeye hakkı yok. Biz de haklıyız. Bizim hakkımız ne olacak? Şuanda yolcular donuyor. Bizim de seyahat etme hakkımız engellenemez" diye tepkilerini dile getirdi.

Bu arada Eskişehir Garı'nda, "Sendikaların eylemi sebebiyle trenlerimiz hareket etmemektedir" anonsu yapıldı. Bunun üzerine yolcular, ıslık çalıp alkış tutarak bir süre protesto gösterisine devam etti.

DDY yetkilileriyle tartışıp makinisti çağıran yolculardan bazıları ise, treni bilen birinin kullanmasını önerdi. Bir yolcu, makinist temin etmeye, yolcuları mağdur etmemeye çalıştıklarını söyleyen bir DDY yetkilisine, makinistlerin ne kadar maaş aldığını sordu. Söz konusu kişi, yaklaşık 2 bin TL yanıtını veren yetkiliye, kendisinin aylık 800 TL kazançla geçindiğini söyledi. Aynı yolcu, mağdur olan yolcuların uçakla İstanbul'a götürülmesini de talep etti.

Trenlerin bekletildiği istasyonlarda çok sayıda polis geniş güvenlik tedbirleri aldı.

YOLCULAR YAKALDIĞI MAKİNİSTİ ALIKOYDU

Eskişehir'de grev mağduru yolcular, İstanbul'a gidebilmek için gara gelen başka bir trenin makinistini yakalayıp bir süre alıkoydu.

Memurların bir günlük iş bırakma eylemi sebebiyle trenlerin durdurulduğu Eskişehir Garı'nda, çaresizce bekleyen Anadolu Ekspresi'ndeki bir grup yolcu istasyona gelen Ankara Ekspresi'nin makinisti Erol Sarı'yı peşinden koşarak yakaladı. Bu esnada, bir yolcunun "Makinisti yakalayın, kaçırmayın" diye bağırması dikkati çekti. Çevresini sardıkları Sarı'nın kolundan sıkı sıkı tutan yolcular, "Buradan öteye gidiş yok. Biz mağdur olduk, bizimle beraber sizde mağdur olacaksınız" dedi. Bir yolcu, makiniste "Mesai yap, fazladan para verelim" teklifinde de bulundu. Bir süre sonra polisler, daha fazla yol gidemeyeceğini söyleyen makinisti yolcuların elinden kurtardı.

Bu olay üzerine çevik kuvvet polisleri, gara gelen diğer trenlerin makinistleri önünde adeta etten duvar ördü.

YOLCULAR UYUYA KALDI

Eskişehir'de, iş bırakma eylemi sebebiyle garda başlatılan grev esnasında bekleme salonunda uyuyan yolcular ilginç görüntü oluşturdu.

Eskişehir Garı ve Enveriye Tren İstasyonu'nda 24 saat hareket etmemek üzere durdurulan Ankara-İstanbul seferini yapan Anadolu, Ankara ve Fatih, Konya seferini yapan Meram ve İç Anadolu Mavi trenleri, yaklaşık bin 200 yolcusuyla beklemeyi sürdürüyor. Trenlerin yolcuları ise, üşüyüp yorgun düşünce garın bekleme salonunda uykuya daldı. Bir çok yolcunun oturduğu yerde uyuması, ilginç bir görüntünün oluşmasına sebep oldu.

haber7



Bu haber 509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,934 µs