En Sıcak Konular

Sarıgül iddialı konuştu

24 Kasım 2009 23:04 tsi
Mustafa Sarıgül, Teke Tek programında Fatih Altaylı'ya konuştu

Türkiye Değişim Hareketi'nin lideri Mustafa Sarıgül, konuğu olduğu TEKE TEK programında kuracakları partinin ya yüzde 17, ya yüzde 47 oy alacağını, Ankara'ya kiracı olmaya değil kalıcı olmaya gideceklerini söyledi. Gazete Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtlayan Sarıgül, "Yeni yılın ilk aylarında partimizi kuracağız. 2011 seçimlerinde partimi iktidar yapmazsam, başbakan olmazsam çeker giderim, bir lider katıldığı ilk genel seçimde söke söke fırtına estiremezse yapamaz. Özal böyle yaptı, Tayyip Erdoğan da... Biz rüzgar estire estire muazzam bir şekilde gideceğiz ve iktidarı alacağız" dedi. Altaylı'nın "Türkiye'de halk damarı olan Recep Tayyip Erdoğan ve siz" sözleri üzerine Sarıgül, "Türkiye'nin iki aktörü var, biri Tayyip Erdoğan, biri Mustafa Sarıgül. Tayyip Erdoğan dönemini tamamladı, Sarıgül'ün dönemi başlıyor" diye konuştu.

"KORKU İMPARATORLUĞU VAR"

Altaylı'nın, "Türkiye'de baskı rejimi olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusuna "Türkiye'de korku imparatorluğu var, kimse özgür değil, kimse telefonlarını kullanamıyor" cevabını veren Sarıgül, "Bu korku imparatorluğunu yıkmak lazım. Telefon dinleme olayını, insan haklarına büyük bir gasp olarak görüyorum" dedi. Açılım sürecinde Türkiye'de bir ayrışma gördüğünü söyleyen Sarıgül, "Bayrağımıza bağlıyız ama aşırı milliyetçilik de insanları sıkıntıya sokar, biz Türkiye'de bir gayrimüslimi kurucu üye yapan, başkan yardımcısı yapan ilk partiyiz" şeklinde konuştu.

"ERGENEKON'UN YÜZDE 20'Sİ DOĞRU, YÜZDE 80'İ YANLIŞ"

Ergenekon davası için "Yüzde 20'si doğru olan bir iştir, yüzde 80'i yanlış" diyen Sarıgül, "Ülkenin gidişini demokratik yollarla değil de başka şekilde çözmeye çalışan insanlar var ama yüzde 80'i yanlıştır. Yaşın yanında da kurular yanmıştır. Türkan Saylan Hoca'nın Ergenekon'la ya da silahlı bir örgütle işi olabilir mi?" diye konuştu.
 
haberturk



Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,434 µs