En Sıcak Konular

Özden Örneğin ifadesini neden almadınız?

24 Kasım 2009 19:27 tsi
Adil Serdar Saçan: "Ne yapsaydım Hüseyin Kıvrıkoğlu’nu mu alsaydım. Genelkurmay Başkanını mı alsaydım. Sıkıyorsa buyrun İlker Başbuğ’u ifadeye çağırın"

İKİNCİ Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi eski Müdürü Adil Serdar Saçan hakkında Ergenekon soruşturmasının firari şüphelisi Tuncay Güney’e işkence yaptığı iddiları nedeniyle 8 yıl sonra Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile önümüzdeki günlerde Adil Serdar Saçan’ın Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’nınca ifadesinin alınacağı öğrenildi.

MAHKEME SUÇ DUYURSUNDA BULUNMUŞTU

Tuncay Güney'in 2001'de dolandırıcılık iddiasıyla gözaltına alındığında yapılan mülakat görüntülerinin yer aldığı kayıtları MİT tarafından mahkemeye gönderilmişti. Gönderilen CD'de Tuncay Güney'in sadece ses kaydının yer aldığı ikinci mülakat esnasında işkence gördüğünün tespit edilmesi üzerine, mahkeme mülakatı yapan polisler hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

8 YIL GEÇMİŞ, GÜNAYDIN

İkinci Ergenekon Davası'nın öğleden sonraki bölümünde söz alan Adil Serdar Saçan, Tuncay Güney’e işkence yaptığı iddiasıyla hakkında soruşturma açıldığını belirterek, "Tuncay Güney’e 2001 yılında işkence yaptığım iddiasıyla hakkımda soruşturma açılmış. 8 yıl geçmiş günaydın" dedi.

Homoseksüel olarak ifade ettiği Tuncay Güney’in 2001’deki beyanlarına ilişkin soruşturmayı kapattığının iddia edildiğini anlatan Adil Serdar Saçan, Tuncay Güney ve arkadaşlarına 8 yıl önce yaptığı operasyon nedeniyle Ergenekon Davası'nda sanık olduğunu öne sürdü.

SIKIYORSA İLKER BAŞBUĞU İFADEYE ÇAĞIRIN

Adil Serdar Saçan, "Ne yapsaydım Hüseyin Kıvrıkoğlu’nu mu alsaydım. Genelkurmay Başkanını mı alsaydım. Sıkıyorsa buyrun İlker Başbuğ’u ifadeye çağırın" diye konuştu. Darbeyi yapabilme kabiliyetine sahip insanların serbest olduğunu emlakçının, muslukçunun içerde olduğunu belirten Adil Serdar Saçan şunları söyledi:

"Savcıların ithamına göre tutukluyuz. Savunmamı almadan bırakmıyorsunuz. Albay Dursun Çiçek’i serbest bırakan hakim hakkında yayınlar yapılıyor. Bizi bıraktığınızda da sizinle ilgili kaset koyacaklar ortaya. Bu bir şantajdır. Suçsuz olduğumu kanıtlayacak belgelere sahibim. Devir değişip Fethullahçılar içeri girseydi, onlarlada içeri girecektim. Çünkü soruşturma izni aldım Fethullahçı oldum. Savcılık soruşturmayı kapattı, Ergenekoncu oldum. Aynı durum sizin başınıza da gelecek. Devlet memuru görevini nasıl yaptığınızın acısını yaşayacaksınız. Ben bunu yaşıyorum. Ergenekon iddianamelerini savcılar yazmadı. Bu iddianameleri daha önce benim yanımda çalışan 3-5 polis yazdı. Onların kullandığı yöntemi biliyorum."

Görevi nedeniyle yaptığı çalışmalarından dolayı yargılandığını belirten Adil Serdar Saçan, "Biz size hizmet ettik yıllarca" demesi üzerine mahkeme başkanı Köksal Şengün’ün de, "Bana değil, devlete hizmet ettiniz" dedi. Adil Serdar Saçan da mahkemeyi kastettiğini söyledi.

Tutuklu sanıklardan Avukat Mustafa Levent Göktaş da hakkındaki tek delilin 51 numaralı DVD olduğunu belirterek, bu DVD’nin de çatlak olduğunu, üzerinde hiçbir parmak izinin bulunmadığını öne sürdü. Mustafa Levent Göktaş, DVD’nin dökümlerinin yeniden alınarak karşılaştırılmasını talep etti.

ÖZDEN ÖRNEK’İN İFADESİ NİYE ALINMADI

Tutuklu sanık Birol Başaran da, "Ön tarafta Özden Örnek, Aytaç Yalman ve İbrahim Fırtına otursaydı, bende hakikaten 2003-2004 yıllarındaki darbe teşebbüsü yargılanıyor derdim. Bu insanların hiçbiri yok. Gazeteci, emlakçı yargılanıyor. Özden Örnek’in ifadesi niye alınmadı. Ortada bir tuhaflık var. Darbe teşebbüsü varsa onlar yargılansın. Biri, Örnek’i, Yalman’ı şundan dolayı getiremiyoruz desin" dedi.

Tutuklu sanık Albay Mustafa Koç da, "Darbe teşebbüsünden yargılanacaksam yargılanayım, ama terör örgütü üyesi suçlamasıyla beni yargılamayın"diye konuştu.



Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,934 µs