En Sıcak Konular

Müslümanların özgür olduğu ülke 

0 0 0000 00:00 tsi
Müslümanların özgür olduğu ülke  Batı'da Müslümanların ayrımcılığa uğramadan yaşadığı, diğer ülkelerde yaşayanlara oranla daha rahat oldukları neredeyse tek ülke Kanada...

Environics Araştırma Merkezi’nin yaptığı bir ankete göre Kanadalı Müslümanlar Batı Dünyası’nın en rahat Müslümanları. Başkan Keith Neuman Kanada’daki Müslüman çoğunluğun ayrımcılığa uğramadığını gösteren bu rakamların gerçek oluşu çok sevindirici bir haber olduğunu söyledi.

Daha önce buna benzer bir anket İngiltere, Fransa, Almanya ve İspanya’da 2005 yılında Pew Araştırma Merkezi tarafından yapılmıştı.

Sonuçlara göre Kanada’da yaşayan Müslümanlar diğer Avrupa kentlerinde yaşayan Müslümanlara göre daha memnun bir hayat sürüyor.

500 Kanadalı Müslüman 2045 gayr-i Müslim’in görüşlerini kapsayan araştırmaya göre Müslümanlar, Müslüman olmayan genel halka nazaran daha eğitimliler.

Anket sonuçlarında Müslümanların bahsettiği olumsuzluklarda yer almaktadır. Örneğin, Kanadalı Müslüman gençler, ayrımcılığın korkularını paylaşmaya engel olduğunu söyledi. Müslümanların %17’si diğer Kanadalılardan düşmanlık gördüklerini tasdikledi. Bu oran Pew sonuçlarına göre Avrupa Müslümanlarında % 31-51 değerinde değişiyor.

Ankete katılan gayr-i Müslim Kanadalıların yarıdan fazlası ülkeye göçmen olarak dahil olanların ülke şartlarına uyduğu gibi Müslümanların da bu ülke şartlarına uymaları gerektiği ifade etti.

Kanada’da 700.000 Müslüman yaşamaktadır ve bu oran ülkenin %2’lik bir dilimini oluşturmaktadır. Her geçen gün Müslüman sayısı artan Kanada’da, İslam hızla ayılmaktadır.

dünya bulteni

 




Bu haber 248 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,933 µs