En Sıcak Konular

Cem'in davasına yetkisizlik kararı

24 Kasım 2009 15:03 tsi
Etiler’de kafası kesik halde bulunan Münevver Karabulut’u öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Cem Garipoğlu hakkında açılan davaya yetkisizlik kararı verildi.

Cinayetin Bahçeşehir’de işlenmiş olmasını gerekçe gösteren heyet, dava dosyasının Bakırköy Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine karar verdi. Cem’in annesi, babası ve amcasının da bulunduğu 6 şüpheli hakkındaki davaya da önceki gün yetkisizlik kararı verilmişti.

Münevver Karabulut’un öldürülmesi olayıyla ilgili savcılar Faruk Erşen Yılmaz ve Mustafa Öztürk tarafından iki ayrı iddianame hazırlanmıştı. Cem Garipoğlu hakkındaki iddianame, suç tarihinde yaşının 18’den küçük olması nedeniyle İstanbul 1. Çocuk Ağır Mahkemesi’ne gönderilmişti. Cem’in babası Mehmet Nida, annesi Tülay Makbule ve amcası Hayyam Garipoğlu’nun da aralarında bulunduğu toplam 6 şüpheli hakkındaki iddianame ise İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edilmişti.

Dava dosyasını inceleyen İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi, cinayetin Bahçeşehir’de gerçekleşmiş olmasını göz önünde bulundurarak dava dosyasını olay yerinin bağlı olduğu Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine karar vermişti. Cem hakkındaki iddianameyi inceleyen İstanbul 1. Çocuk Ağır Mahkemesi’nin de geçtiğimiz cuma günü aynı gerekçeyle davaya yetkisizlik kararı verdiği öğrenildi. Davadaki tarafların herhangi bir itirazı olmaması durumda dosya, Bakırköy Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilecek.



Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,531 µs