İsrailli Bakan mavi boncuk dağıttı | " /> İsrailli Bakan mavi boncuk dağıttı | "/>

En Sıcak Konular

İsrailli Bakan mavi boncuk dağıttı

24 Kasım 2009 14:29 tsi
İsrailli Bakan mavi boncuk dağıttı 'Türkiye'de kendimi evimde hissediyorum'

İsrail Sanayi, Ticaret ve Çalışma Bakanı Binyamin Ben Eliezer'in Türkiye-İsrail Karma Ekonomi Konsey toplantısında görüşmelerin iki ülke arasındaki işbirliğini arttıracağını dile getirdi. Türkiye'nin İsrail ile özel bağı bulunduğunu ve dostluğun en iyi yolda tutulacağını söyleyen Eliezer, "Geldiğimiz günden bu yana evimizde hissediyorum. Sizde lütfen İsrail'e geliniz ve kendi evinizde hissediniz." davetinde bulundu.

Türkiye- İsrail Karma Ekonomik Konsey'in (KEK) 5'incisi Dış Ticaret Müsteşarlığı'nda yapıldı. Burada konuşan konuk Bakan Eliezer, Türkiye'ye 10. ziyarette bulunduğunu ve daha önce karar verdiği çalışmaları sonuçlandıracağına dikkat çekti. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile 2 saate yakın görüştüğünü söyleyen İsrailli Bakan, "Bu görüşmeler Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin sadece ekonomik değil, aynı zamanda siyasi işbirliğini sağlayacaktır." dedi. Turizm, savunma, araştırma geliştirme alanlarında işbirliğinin iki ülke arasında devam ettiğini dile getiren Bakan, "Türkiye'nin İsrail'le özel bağı vardır. Dostluğumuzu en iyi yolda tutacağımızdan şüphem yoktur. Komşu ülkeler olarak ekonomi ilişkilerimizi, ticaret ve alt yapı alanlarında geliştirmek özel önem taşımaktadır. Geldiğimiz günden bu yana evimizde hissediyorum. Sizde lütfen İsrail'e geliniz ve kendi evinizde hissediniz." ifadelerini kullandı.

İKİ DOST ÜLKENİN İŞBİRLİĞİ BÖLGEDEKİ REFAHI ARTTIRACAK

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ise İsrail heyetinin Türkiye'deki çalışmalarının iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. Gönül, "İsrail ile olan ilişkilerimizin geleceğine kalıcı bir perspektifle bakıyor ve ilişkilerimizin gelişmesi için çalışıyoruz. Türkiye komşu ve çevre ülkelerle ilişkilerinin gelişmesi için çalışmaktadır. Bu anlamda Türkiye için İsrail'in özel bir önemi bulunmaktadır. Dost ülke Türkiye ve İsrail'in daha fazla işbirliğinde bulunmaları önem arz etmektedir." diye konuştu. İki ülke arasındaki dış ticaret hacminin 2008 yılında 3,3 milyar dolar iken bu yılın Ocak-Eylül döneminde 1,9 milyar dolara gerilediğini söyleyen Gönül, savunma sanayindeki iş hacminin 2 milyar dolara yaklaştığını ifade etti. Savunma alanındaki geniş işbirliği imkanına değinen Bakan Gönül, üçüncü ülkelere yapılacak işlerde Türk firmalarına izin verilmesini İsrail tarafından talep etti. Gönül, "Dünyanın en istikrarsız bölgesinde iki demokratik dost ülkenin işbirliği bölge refahının artmasına ve istikrarın sağlanmasına katkıda bulunacaktır. Erez sanayi bölgesi, Tarkunya ve Cenin projelerinin sonuçlanmasını bekliyoruz. Mersin ve Hayfa limanları arasına feribot hatlarının kurulması düzenli mal sevkiyatına katkı sağlayacaktır." dedi.

Cihan



Bu haber 495 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,467 µs