En Sıcak Konular

Mengü: Türk mahalle kabadayısı

24 Kasım 2009 13:45 tsi
CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'e eleştirilerde bulundu: "Mahalle kabadayısı Türk bölücülük yapıyor"

TV8’de yayınlanan Erkan Tan ‘La başkentten program konuğu olan Şahin Mengü, ‘’ Telefon dinlemesi yapabilmek için çok güçlü suç şüphesi veya delil edilebilmeye karar çıkması lazım’’ açıklamasında bulundu. ‘’Bu ülkede hakimler ve savcılar dinleniyorsa, bağımsız yargı işleyişinden bahsedemeyiz.’’ diyerek, içeriden gelen bilgiye göre, kendisinin de bir ay boyunca dinlendiğini söyledi.  Ergenekon savcılarının telefonuna takıldığını açıklayarak, ‘’ Bunlardan biri dostum, hem de ben bir avukatım’’ dedi.  ‘’Adına mahkeme kararı yokken, görevin gereği gibi davranılamaz. Kimlere ait olduğunun sorulması, telefon numaralarının kimin olduğunun bilinmesi gerekir’’ eleştirisinde bulundu.

Mahalle Kabadayısı Ahmet Türk

Şahin Mengü, İzmir ‘de DTP’li  bir parti konvoyunun taşlanması üzerine, ‘’ Siz de Diyarbakır’a gelirsiniz’’ şeklinde tepkili yaklaşımını ortaya koyan DTP Genel Başkanı Ahmet Türk’ü  eleştirdi.‘’Türk, devlet bizim güvenliğimizi sağlamak zorunda deseydi. Sonuna kadar arkasında olurduk’’ dedi.  Mahalle kabadayısı şeklinde,  bölücülük anlayışına paralel yaklaşımların,  açılımı nereden yakaladığını anlayamadığını ifade etti.     

Yargının Üstündeki Siyasi Baskıya Karşı Yürüdük

CHP Manisa Milletvekili, Anayasa Komisyonu Üyesi, Şahin Mengü,  yargı bağımsızlığına saygı yürüyüşünde ön sıralarda yer almasına değinerek, ‘’ Biz hukuksuzluğa karşı, yargının üstündeki siyasi baskıya karşı yürüdük’’ açıklamasında bulundu. ‘’ Birkaç tarikatçı gencin,  yazdığı ‘Darbeci baro taksimde’   pankartlarının, bizim için Ergenekon savcılarına gelen isimsiz ve imzasız mektuplar kadar önemi yoktur’’ dedi. ‘Atatürk’ü kullanmıyoruz, yaşıyoruz. CHP ‘nin bu şekilde eleştirilmesi de maksatlıdır’’ diyerek, hükümetin yargı üzerindeki baskısını kaldırması gerektiğini savundu. Şehit cenazesinden medet uman bir CHP söyleminin kabul edilir gibi olmadığını da söyleyen Mengü,  açılım tartışmalarında parlamento da hükümeti  muhalefete ağır bir şekilde yüklendiğine dikkat çekti.

AKP Tek Başına Değil, DTP De Bu Olayı Kaşıyor

Şahin Mengü, CHP Olarak Onur Öymen’in verdiği Dersim örneğini doğru bulmadıklarını söyleyerek, ‘’Aleviler için AKP tek başına değil, DTP’de bu olayı kaşıyor’’ görüşünü savundu. CHP içinde yaşanan istifalara üzüldüğünü belirterek, ‘’ Böyle bir baskı altına da giremeyiz’’ dedi. 1937 yılındaki Şeyh Sait İsyanında, Başbakan Celal  Bayar ve Cumhurbaşkanı olan Atatürk’ün görev başında olduğuna dikkati çekerek, ‘’ Atatürk hasta değildi, bu olay sonrasında Dersim ‘e gitmiştir’’ açıklamasında bulundu. ‘’Aşırı güç kullanılması gereklimiydi, gereksiz miydi, tartışılır’’ dedi.

 Yapsınlar Cemevlerini, İbadethane  Destekleyelim

Anayasa Komisyonu Üyesi Şahin Mengü, Hükümeti Aleviler üzerinden yanlış politika yapmakla eleştirdi. ‘’ Yapsınlar, cemevlerini  ibadethane de destekleyelim’’  iddiasında bulundu. 7 yıldır iktidar olan AK Parti Hükümetinin, asla böyle bir kanun getiremeyeceğini öne sürerek, ‘’Alevilerin bir sorunun halletsinler de sevinelim’’ dedi.

GDO’lı Kültür Bakanı, Yapsana Madımak Oteli’ni Bir Müze

Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ı, eski bir solcu olarak, GDO’lı bir Bakan olarak eleştiren Şahin Mengü, ‘’ Yapsanıza, Madımak Otelini bir insanlık müzesi’’ dedi.  Açılıma destek bekleyen hükümete seslenerek, ‘’ Ortada ne var ki, neye destek vereceğiz. Açılım diyorlar kimin hangi sorununa çözüm getirmişler’’ açıklamasında bulundu.

 



Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,113 µs