En Sıcak Konular

Şalom: Barguti ve Saadet serbest bırakılmayacak

24 Kasım 2009 13:35 tsi
İsrail ile Hamas arasında dolaylı görüşmeler yoluyla tutuklu teatisine ilişkin muhtemel bir anlaşmada, Hamas tarafından verilen listede isimleri bulunduğu belirtilen El Fetihli liderlerden Mervan Marguti ile Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Genel Sek

İsrail Başbakan Yardımcısı Silvan Şalom, İsrail'in Barguti ve Saadet'i serbest bırakmayacağını söyledi. 
 
Halen Londra'da temaslarda bulunan Şalom, yaptığı açıklamada, her iki ismin, rehin alınan İsrail askeri Gilad Şalit karşılığında serbest bırakılması öngörülen isimler listesinde yer almayacağını söyledi.

Türkiye'de temaslarını sürdüren İsrail Sanayi ve Ticaret Bakanı Binyamin Ben Eliezer ise Ordu Radyosuna telefonla yaptığı açıklamada, daha önce yaptığı gibi, Barguti'nin salıverilmesine destek çıktı.

İsrail'in Şalit'in serbest kalması için Hamas ile bir anlaşmaya yakın olduğunu belirten Ben-Eliezer, askerin kurtarılmasının bedelinin ağır olduğunu söylemesine karşın, "Ama sonunda hükümet bir karar vermek durumunda ve kararın en iyisi olacağını umuyorum" dedi.

Mervan Barguti'nin avukatı Kadir Şkeyrat, yapılacak herhangi bir anlaşmada Barguti'nin de bulunacağı konusunda Hamas'ın kendisine bilgi verdiğini söylemişti. Şkeyrat'a göre Hamas, "Barguti ve Ahmed Saadet dahil, ulusal tüm liderlerin içinde bulunmadığı bir anlaşma olmayacağını" belirtti.

Barguti'nin kardeşi Mukabil Barguti de bunu doğrulayarak, Barguti ve Saadet'in serbest bırakılmalarının ardından Batı Şeria'ya gönderileceklerini belirtmişti.

Gazze'de, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları içindeki kaynaklar ise teati anlaşmasının uygulama öncesi son aşamaya girdiğini belirtiyor.

El Kassam Tugayları'nın Komutan Yardımcısı Ahmed El Cabari'nin Pazar günü Kahire'ye gidenler arasında bulunduğunu belirten kaynaklar, Şalit karşılığı serbest bırakılması öngörülen listede yer alan isimlerin, özellikle El Fetih olmak üzere tüm Filistinli grupları kapsadığını bildirdiler.

Aynı kaynaklar, isimlerle ilgili bilgi vermeyi reddetmelerine karşın, bazı tutukluların Filistin toprakları dışına gönderilebileceğinin de altını çiziyor.

Bunlar arasında, İsrail tarafından, intihar eylemlerinde 66 İsrailli'yi öldürmekle suçlanan Abdullah El-Barguti de bulunuyor.

-"NETANYAHU: "ORTADA HENÜZ BİR ANLAŞMA YOK"-

Öte yandan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dünkü açıklamalarının bir benzerini yaparak, tutuklu teatisine ilişkin anlaşmaya henüz varılamadığını yineledi. Netahyahu, İsrail Emniyet Müdürlüğünü ziyareti sırasında, tarafların anlaşmayı nihai haline kavuşturur kavuşturmaz, anlaşmanın Bakanlar Kuruluna ve kamuoyuna sunulacağını bildirdi.

Netanyahu, "Henüz ortada bir anlaşma yok ve ben olup olmayacağını da bilmiyorum" dedi.

İsrail'de terör saldırılarına çocuklarını kurban veren ailelerin oluşturduğu dernekten bir grup ise Adalet Yüksek Mahkemesine başvurarak, hükümetin Hamas ile yapılması öngörülen herhangi bir anlaşmanın ayrıntılarını tümüyle kamuoyuna açıklamasını istedi.
 
aa



Bu haber 477 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,081 µs