En Sıcak Konular

Memur Sen'den sert eylem cevabı

24 Kasım 2009 12:50 tsi
Bazı sendikaların 25 Kasım'daki iş bırakma eylemine katılmayacağını açıklayan Memur-Sen, kendisine yöneltilen eleştirilere sert cevap verdi.

Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, Kamu Sen, KESK ve DİSK'i eleştirerek, "Bazıları konuyu saptırmak istiyor. 1 gün iş bırakma eylemiyle avunanlara toplu görüşme öncesinde yaptığımız çağrıyı tekrarlıyoruz. Masa değil yasa sorunlu." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tepkisini çeken memurların iş bırakma eylemi konusunda Memur-Sen'den açıklama geldi. Toplu görüşmelerde yetkili olan konfederasyonun başkanı Ahmet Gündoğdu, eyleme katılmama kararlarını eleştirenlere şöyle seslendi:

"Memur-Sen, bu eylemlilik sürecinde alanlarda iken, kılını kıpırdatmadan izleyenlerin, önceden kendi aralarında kararını aldıkları ve deklare ettikleri 25 Kasım eylemine katılmamamızdan dolayı saldırmaları, hak arama yolunda iyi niyetlilik ve sendikal dayanışma ruhundan uzak; kamu görevlilerinin arasına nifak sokmaya yönelik bir davranıştır."

"Kongrelerini bir siyasi partinin emrinde ve gölgesinde yapanların Memur-Sen'e dil uzatmaya hakları yoktur, hadlerine de değildir." diye sert çıkan Gündoğdu, Kamu-Sen Başkanı'na yüklendi: "Mazbatamızı, icazetimizi kimden aldığımızı Kamu-Sen eski genel başkanı ve Türk Eğitim-Sen eski genel başkanı iyi bilir. Memur-Sen, bütün bunlara rağmen, bir günlük eylemler yerine, sorunların çözümüne yönelik mücadelesini, sonuç alıncaya kadar sürdürecektir."

cihan



Bu haber 547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,885 µs