-Video | " /> -Video | "/>

En Sıcak Konular

Varımlı'daki belgeleri alın! -Video

24 Kasım 2009 11:14 tsi
Varımlı'daki belgeleri alın! -Video Albay Ali Belgütay Varımlı'nın arkadaşı Yarbay Teyfik Diker, Ergenekon Savcılarına çağrıda bulunarak, “Varımlı'nın elindeki belge ve bilgiler koruma altına alınmalı” dedi.

Albay Ali Belgütay Varımlı'nın sır ölümü, arkasında birçok soru işareti bırakırken; Varımlı'nın yakın arkadaşı emekli Yarbay Tevfik Diker, çarpıcı açıklamalarını sürdürdü. Diker, Ergenekon Savcılarına çağrıda bulunarak, “Varımlı'nın elindeki belge ve bilgiler koruma altına alınmalı” dedi.

Varımlı'nın, Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Oramiral İlhami Erdil davasında kilit isim olması, Emekli Oramiral Özden Örnek'in darbe günlüklerinde isminin geçmesi, ‘Sarıkız' ve ‘Ayışığı' darbe planlarını deşifre ettiğinin iddia edilmesi ve Ergenekon davası kapsamında Savcı Zekeriya Öz'e ifade vermesi, sır ölümün daha da esrarengiz hale gelmesine yol açtı. Albay Varımlı'nın ‘Özel Kuvvetler Komutanlığı' ve ‘Milli Savunma Bakanlığı Teftiş Kurulu'nda çok kritik görevlerde bulunması da şüpheleri derinleştirdi.

ALBAY'IN ARKADAŞI DİKER'DEN YENİ AÇIKLAMALAR

Albay Varımlı'nın ölümünün hemen ardından açıklama yaparak Ergenekon'u işaret eden yakın arkadaşı Emekli Yarbay ve eski Parlamenter Tevfik Diker, Vakit'e yeni açıklamalarda bulundu. Arkadaşının ibadetlerini yerine getiren mütedeyyin bir insan olduğunu vurgulayan Diker, “Bu ölümün normal olmadığı ortadadır” dedi.

ALBAY VARIMLI HANGİ İSTEĞİ GERİ ÇEVİRDİ?

‘Sarıkız' ve ‘Ayışığı' kod isimli darbe planları hakkında Başbakanlığa 2006 yılında ihbar mektubu yollayan kişinin Albay Varımlı olduğunu açıklayan Diker, “Arkadaşım antidemokratik olayların karşısındaydı. Çok kritik birimlerde görev yaptığı içinde birçok oluşum hakkında bilgi sahibiydi. Bildiğini, gördüğünü deşifre etmekten korkmayacak kadar da vatanseverdi. Hatta kendisinden üst bir komutan hakkında olumsuz dosya hazırlanması talep edilmiş; ancak kendisi geri çevirmişti. O asla ve asla kendisini milletin üstünde görenlerle birlikte hareket etmezdi. Ordu içerisinde en sevdiği Komutan Hilmi Özkök'tü. Tabiî doğal olarak Org. Eruygur ve ekibiyle anlaşmıyordu. Hatta bir sohbetimizde, ‘Eruygur'un planı iyi ki tutmadı. Çok kötü işler olacaktı..' demişti. Ancak sürekli kaygı içersindeydi. Bazı oluşumlar tarafından telefonunun dinlendiğini belirtirdi. Benimle konuşurken de telefonları mutlaka kapattırırdı” diye konuştu.

“BİLGİ ALIŞVERİŞİ SÜRÜYORDU”

Albay Ali Belgütay Varımlı'ının emekli olduktan sonra da Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli üst rütbeli askerlerle ilişkilerinin sürdüğüne dikkat çeken Diker, “O emekli olduktan sonra da komutanlık ile ilişkisi kesilmedi. Çok sayıda subay ile temas halindeydi. Sürekli bilgi alışverişi içindeydi. Sanırım emekli olduktan sonra da çok sayıda bilgi ve belgeye ulaştı” dedi.

“BELGE VE BİLGİLERİ KORUMA ALTINA ALIN”

Vakit aracılığıyla Ergenekon savcıları ve güvenlik güçlerine çağrıda da bulunan Diker, “Albay Varımlı, MSB Teftiş Kurulu eski Başkanı'dır. Ve daha önemlisi Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda da kritik görevlerde bulunmuştur. Emekli olduktan sonra da özellikle Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli birçok subay ile ilişkisini sürdürmüştür. Arkadaşımın elinde antidemokratik yapılar hakkında ciddi bilgi ve belgeler olduğunu düşünüyorum. Ergenekon savcıları ve güvenlik güçleri derhal harekete geçerek, o bilgi ve belgelere ulaşmak zorundadır. Özellikle var olduğuna inandığım önemli dosyalar kontrol altına alınmalıdır. Albay Varımlı'nın elinde birçok önemli belge olduğunun en büyük ispatlarından biri de Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Oramiral İlhami Erdil davasına kendi isteğiyle müdahil olması, tanıklık yapması ve mahkemeye sunduğu belgeler ile rütbe söktürmesidir” diye konuştu.

 




Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,033 µs