arabulucu! | " /> arabulucu! | "/>

En Sıcak Konular

Süper bir arabulucu!

24 Kasım 2009 10:08 tsi
Süper bir arabulucu! "Amaç tüm dünyaya ''İşte görün bize 'one minute' diyen Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Gül'ü ayağımıza kadar getirdik' diyebilmektir."

Eli(-)ezer

İsrail Ticaret, Sanayi ve Çalışma Bakanı Binyamin Ben-Eliezer Türkiye'de. Dün  medya temsilcileri, işadamları, Dışişleri Bakanı Davutoğlu, bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşerek 'güvercinimsi' mesajlar vermeye çalışan İsrailli Bakan'ın tersine Dışişleri Bakanı Lieberman kabadayı edası ile Türkiye'ye karşı esip gürlüyor. Eski mesleği bar fedaisi olan Lieberman'a göre 'Türkiye eskisi gibi İsrail dostu değil ve tarafsızlığını yetirmiş bir ülke olduğu için Suriye ile barış konusunda güvenilmez.''

Türk medyası da durumu bu hali ile verince Eliezer Türkiye dostu ve barışsever bir kişi olarak ortaya çıkıyor. Oysa 'al birini vur diğerine' misali Eliezer'in kimlik ve kişiliği Lieberman'dan çok daha sert ve saldırgan.

Daha önce birçok kez Türkiye'ye gelen Eliezer'in Türkiye ile ilgili demeçlerini merak edenler kendi ya da gazete arşivlerine bakabilir.

Ama genel olarak Eliezer'in kim olduğunu merak edenler internette herhangi bir kaynağa başvurabilirler.

Yok eğer zahmet edip bunu da yapmayacaklarsa ben onlara bir özet vereyim.

Dışişleri Bakanı olan Lieberman 'Nil'den Fırat'a kadar Büyük İsrail devletini kurma hayali ile' Moldovya'dan göç ederek Filistin halkının toprağını ele geçirmiştir.

Iraklı Yahudi olan Eliezer ise ABD'nin projesi ile BM  tarafından Filistin halkının toprağı üzerinde 1947'de kurdurulan İsrail'e 1950'de Basra kentinden göç etmiş ve 16 yaşından itibaren asker, istihbaratçı ve benzeri görevler üstlenmştir. 1981'de Lübnan'daki Filistinli göçmenlerin yaşadığı Sabra ve Şatilla kamplarındaki katliamlarda Şaron ile birlikte görev alan Eliezer, 2001'de Başbakan Şaron ile birlikte Kudüs'te Aksa Camii'ne girerek Filistinlilerin ayaklanmasını kışkırtmıştır. Ayaklanmanın bastırılmasını yöneten Savunma Bakanı Eliezer, Filistinlileri ezmek için F-16 savaş uçaklarını kullanmış, başta Cenin katliamı olmak üzere çeşitli yerlerde çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 800 kişiyi öldürmüş, 20 bin kişiyi yaralamıştır.

Şimdi bu adamcağız geliyor ve Türkiye'ye 'ılımlı' mesaj verir havasına giriyor.

Ama işin daha ilginç tarafı Eliezer Türkiye'ye gelirken Başbakan Netanyahu ve Dışişleri Bakanı Lieberman Türkiye'yi tehdit ediyor, İsrail medyası Türk medyası aracılığı ile Ankara üzerinde baskı kurmaya çalışıyor.

Onlara göre ''Cumhurbaşkanı Gül İsrail'e giderse İsrailliler Türkiye'yi affedecek ve tekrar arabulucu olmasına izin verecek.''

Amaç tüm dünyaya ''İşte görün bize 'one minute' diyen Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Gül'ü ayağımıza kadar getirdik' diyebilmektir.

Tam anlamı ile vay anasına!!!

Sanki İsrail değil de Türkiye Gazze saldırısı öncesinde İsrail'e kazık atmış. Sanki durduk yerde Gazze'ye saldıran İsrail değil de Türkiye. Sanki BM Temsilcisi Goldstone İsrail'e değil de Türkiye'ye 'sen katil, savaş ve insanlık suçu işleyen bir devletsin' demiş. Sanki Sabra ve Şatilla katliamlarındaki rolünden dolayı bir zamanlar bazı Avrupa ülkelerine gidemeyen Eliezer değil de Erdoğan ya da Abdullah Gül...

Hadi bunları bir yana bırakalım...
Peki İsrail insan hakları örgütü B'tselm'in cuma günü açıkladığı rapora ne demeli?..
Topraklarının yarısı 1947'de ele geçirilen, geri kalanı da (Gazze ve Batı Şeria) 1967'den bu yana işgal altında tutulan Filistinlilerin yaşamı ile ilgili gerçekleri hatırlatmayan, bu nedenle yeterli ve detaylı bilgiler içermeyen rapora göre İsrailliler son 20 yılda yaklaşık 7500 Filistinli'yi öldürmüş. Büyük bölümü sakat kalan ve sayıları 50 bini aşan yaralılardan söz etmeyen rapor benzer şekilde 40 bini aşan yıkılmış ev sayısını da 5 bin civarında göstermiş. 0İnsan hakları adına hiçbir hakka saygı göstermeyen İsrail ve bu devletin çeşitli dönemlerinde ve kademelerinde en aktif rol alan Eliezer sözde Türkiye ile ilişkileri düzeltmeye gelmiş.

Süper bir arabulucu!

Eliezer'in son marifeti ise FIFA'nın desteği ile Ramallah'ta Filistinli gençler için yapılan stadyumun inşaatını durdurmasıdır. 'Eli-ezer' Binyamin'in Filistinli gençlerin spor yapmasına bile tahammülü yok.
Oysa İsrail'den gelen haberlere bakılırsa 5 yıldır komada olan ve Binyamin'in katliam ortağı Şaron zaman zaman gözünü açmakta hatta karşısındaki televizyondan maç seyrettiği ya da en azından spikerin sesini dinlediği söylenmektedir.

Umarım Şaron futbol topunu Filistinliler üzerinde atılacak bomba olarak görmemektedir.
Adamcağızın günahını ölüm döşeğinde almayalım!

Hüsnü Mahalli / Akşam



Bu haber 523 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,384 µs