üç sessizi | " /> üç sessizi | "/>

En Sıcak Konular

CHP’nin üç sessizi

24 Kasım 2009 08:56 tsi
CHP’nin üç sessizi
Dersim skandalı ile sarsılan CHP’de üst düzey görev yapan üç Tuncelili hemşehrilerinin tepkilerinin aksine hâlâ skandalın mimarı Öymen’i destekliyor.

CHP’de Dersim isyanı, parti içinde istifalara yol açmaya başladı. Tunceli’nin Nazimiye, Pülümür ve Ovacık belediye başkanları Dersim tavrı yüzünden CHP’den istifa etti. Tunceli’de istifa eden üç ilçenin ortak özelliği ise CHP yöneticilerinin kendi ilçeleri olması oldu. Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş Ovacıklı, Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu Nazimiyeli, MYK üyesi Ali Kılıç ise Pülümürlü. CHP’nin en üst yönetim kademesinde görev yapan üç isim de bugün Öymen’i savunmaya devam ediyor.

ÖNCE TEPKİ SONRA DESTEK

Tunceli Ovacıklı Yılmaz Ateş, Öymen’e ilk tepki gösteren isimlerin başında yer almıştı. Öymen’in Dersim’le ilgili Meclis’teki konuşmasının ertesi günü partinin en yetkili organı olan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, Baykal’ın gözü önünde Öymen’e sert tepki gösteren üç isimden biri olan Ateş, birkaç gün sonra gazetecilerin soruları üzerine, Öymen’in sözlerinin çarpıtıldığını iddia ederek, “Öymen özür diledi. Genel Başkanımız da örneği doğru bulmadığını söyledi” diyerek Öymen’e sahip çıkmıştı.

KILIÇ BAŞINDAN KESİP ATTI BİLE

Tunceli Pülümürlü MYK Üyesi Ali Kılıç ise, Ateş ve Kılıçdaroğlu’nun aksine Öymen’le ilgili başından beri savunmacı tavrını sürdürüyor. Öymen’e hiç tepki göstermeyen Kılıç, uzun süren sessizliğini önceki gün yaptığı yazılı açıklama ile bozdu. Öymen konusuna hiç girmemeyi tercih eden Kılıç, Başbakan Erdoğan’ın Dersim olaylarıyla CHP ile Alevilerin arasını bozmaya çalıştığını iddia etti. Kılıç, Erdoğan’ın amacının Alevilere hakkını vermek değil onları da Sünnileştirmek olduğunu öne sürdü. 

star



Bu haber 397 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,048 µs