En Sıcak Konular

Büyükanıt: İran'ın füzelerinden tedirginiz

0 0 0000 00:00 tsi
Büyükanıt: İran'ın füzelerinden tedirginiz Washington'da neler oluyor? Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, terör örgütü PKK ile mücadele konusunda ABD tarafından sıcak mesajlar geldiğini söyledi. Büyükanıt da İran ile ilgili Washington'a sıcak mesajlar verdi...

Yaşar Büyükanıt, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’da, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Peter Pace ve ABD Savunma Bakan yardımcısı Eric Edelman ile görüşmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Büyükanıt, temaslarının ardından edindiği izlenimi soran gazetecilere, "Tabii ki sonuç alınmadan birşey denemez ama PKK ile mücadele konusunda daha iyi bir mücadele içinde olunacağı izlenimi edindim. Ama tabii sonuçlarına bakacağız" yanıtını verdi.

Bir gazetecinin, "Süre verebilir misiniz?" sorusuna ise Büyükanıt, "Terörle mücadelede hiç süre veremezsiniz. Biz 1984’ten beri mücadele ediyoruz" dedi. İran’ın Şahab füzelerinin Türkiye’yi tehdit ettiği yönündeki bir soru üzerine Büyükanıt, görüşmelerinde bu konuları konuşmadıklarını belirtirken, ancak "asker olarak, füzeler nereye kadar gider, nedir bunların hepsini biliyoruz" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Tedirgin miyiz?" sorusu üzerine Büyükanıt, "Gayet tabii. Bölgede bu tip şeylerin olması, hangi ülkenin olursa olsun, bölge ülkelerini tedirgin eder. Kim olursa. Böyle bir kabiliyetin olması, hele kontrol dışında olursa tehlikeli" dedi.

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, tek kutuplu dünyaya ilişkin eleştirilerinin yer aldığı Münih konuşmasının yer almasına ilişkin bir soru üzerine Büyükanıt, "Ben, kendi işimle uğraşmaktan onları bilmiyorum" diye konuştu.

ABD SAVUNMA BAKANI: TÜRKİYE'NİN GÜNEYİNİ VURABİLİR

ABD Savunma Bakanı Robert Gates, İran’ın Şabah-3 füze kapasitesini, Türkiye’nin güneyinden daha öteyi vurabilecek duruma getiremeyeceklerini farzetmenin bir hata olacağını söyledi.

Robert Gates, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’da düzenlenen basın toplantısında, İran’ın Şahab-3 füzelerinin yalnızca Türkiye’nin güneyini vurabilecek kapasitede olduğu, Ortadoğu ve Avrupa’ya yetişemeyeceğini söyleyen bir gazeteciye yaptığı değerlendirmede, şunları kaydetti:

"Eğer birisi bana İran’ın füze teknolojisinin bugün dondurulacağını garanti edecekse, belki o zaman daha yüksek bir rahatlık düzeyine geçeceğim. Eğer birisi İran’ın, kapasitesini daha da artıracak biçimde başkalarından balistik füze teknolojisi alma yeteneğinin olmayacağını garanti edecekse belki daha da rahat edeceğim. Ancak bende bu garantiler yok." Şahab-3’ün ötesinde bir kapasite gücüne sahip olacakları varsayımına ilişkin soruyu yanıtlayan Gates, "Bence bu hem bizim kendi balistik füze savunmamız ve Avrupa’daki balistik füze savunmasıyla ilgili. Eğer ortada bir tehdit görüyorsak, 2015 veya ötesine bakıyoruz. Yalnızca bu ülkelerin teknolojik gelişmelerindeki ilerleme hızına bakarak hareket edersek bu çok ciddi bir hata olur. Örneğin Türkiye’nin güneyinden çok daha ilerdeki hedeflere ulaşma kapasitesine sahip olmayacaklarını farzedersek" diye konuştu.

Milliyet



Bu haber 294 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,585 µs