En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu apar topar döndü

23 Kasım 2009 15:51 tsi
Çeşitli programlar için yurt dışında bulunan CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya ve Avusturya'da Alevi vatandaşların tepkisiyle karşılaşınca 'siyasî ahlak' konulu toplantılarda konuşamadan Türkiye'ye geri döndü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan özür dilemesini isteyen Kılıçdaroğlu, başbakanı bölücülük yapmakla itham etti. Kılıçdaroğlu, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu ülkenin bölünmesi için adeta kurgulanmış, düşünülmüş, getirilmiş ve oraya konmuştur.'' dedi.

Atatürk Havalimanı'nda gazetecilere, karşılaştığı tepkileri yorumlayan Kılıçdaroğlu, sözlerine 'Türkiye'de olmaktan çok mutluyum' diye başladı. Daha önce ana kent belediye başkanı adayı iken benzer tepkiler olduğunu hatırlatan CHP'li yönetici, yaşananları çok fazla büyütülecek olay olarak görmediğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, CHP'deki istifaları ise, ''Ben partinin yönetiminde değilim. Dolayısıyla bu soruların muhatabı ben değilim. Ama parlamentoyla ilgili sorularınızı yanıtlarım.'' diye cevapladı.

"BAŞBAKAN BANA ÖZÜR BORÇLU"

CHP'li vekile, Başbakanın sürekli Dersim olayını gündeme getirmesine ilişkin yorumu da soruldu. Başbakanın konuşmasında kendisini de suçlayan bir ifade kullandığını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, "Sadece bizim başbakana değil, dünyadaki bütün başbakanlara, halka doğruları söylemek yakışır. Eğer halka doğruları söylemez, yanıltırsanız başbakanlığınız zedelenir. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, benim, konuşmanın o bölümünü alkışladığımı söyledi. Bu doğru değil. Başbakan tutanaklara baksın. Sayın başbakan bana bir özür borçlu. Ama sayın Başbakanın doğruları söylememe geleneği sadece bu olayla sınırlı değil. Başbakanı, bütün yurttaşlarını ayrışmaya değil birleşmeye, geride yanan acı olayları kine intikama dönüştürmeye değil tam tersine hoşgörüyü güzelliği, sevecenliği, kardeşliği topluma egemen kılmaya davet ediyorum. Sayın başbakana inanmasınlar, yaptığı çağrılara kulak asmasınlar.'' yorumunu yaptı.

"BAŞBAKAN BÖLÜCÜDÜR"

"Sayın başbakan demokratikleşme, özgürleşme söylemleri altında Türkiye'yi bölüyor.'' diyen Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın genel başkanımız, sayın başbakan için çok açık ve net 'kendisi bölücüdür' dedi. Ve şu ana kadar bu suçlamaya da yanıt vermiş değil. Biz de söylüyoruz. Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu ülkenin bölünmesi için adeta kurgulanmış, düşünülmüş, getirilmiş ve oraya konmuştur. Daha önce ben kendisine 'Siz Türkiye'yi pazarlıyorsunuz' demiştim. Önce itiraz etti sonra pazarladığını kabul etti. Dolayısıyla yurttaşlarımızın Sayın Başbakanın sözüne çok fazla itibar etmelerine gerek yok. Aşı konusunda bu da belli.'' (CİHAN) 



Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,190 µs