En Sıcak Konular

Başkentte toplu ulaşım bayramda ücretsiz

23 Kasım 2009 11:50 tsi
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı süresince, EGO otobüslerinin ücretsiz olacağını, bazı birimlerin 24 saat hizmet vereceğini, mezarlıklara ulaşım için ücretsiz otobüs servisleri konulacağını açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı süresince, EGO otobüslerinin ücretsiz olacağını, Zabıta Daire Başkanlığı ekiplerinin denetimlerini artıracağını, ASKİ ve doğalgaz birimlerinin 24 saat hizmet vereceğini, mezarlıklara ulaşım için ücretsiz otobüs servisleri konulacağını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, başkentlilerin Kurban Bayramı'nı rahat ve huzur içerisinde geçirmelerini sağlamak için çeşitli önlemlerin alındığı belirtildi.

Açıklamaya göre, Ankaralılar 4 günlük Kurban Bayramı süresince kent içi ulaşımda EGO otobüslerinden ücretsiz yararlanacak.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de arife günü ve 4 günlük tatil süresince alışveriş, konaklama, ulaşım merkezleri ile mezarlıkları sürekli denetim altında tutacak. Ekipler AŞTİ'de denetimleri artıracak, şehir içi ulaşımı sağlayacak özel halk otobüsü, dolmuş ve taksiler de Zabıta Daire Başkanlığı Ulaşım Ekipleri'nce denetlenecek. Çevre Zabıtası ekipleri takviyeli olarak denetimlerini sürdürerek, kaçak kömür, çevre ve gürültü kirliliği ile ilgili şikayetleri değerlendirecek.

-MEZARLIKLARA ÜCRETSİZ SEFERLER-

EGO, Kurban Bayramı süresince Karşıyaka ve Cebeci Asri Mezarlığı'na ücretsiz otobüs seferleri düzenleyecek. Karşıyaka Mezarlığı'nı ziyaret edecek vatandaşlar, 4 gün boyunca metro hattında bulunan Hastane Durağı'ndan, saat 06.00'dan itibaren 10 dakikada bir Karşıyaka Mezarlığı'na taşınacak.

Cebeci Asri Mezarlığı'nı ziyaret etmek isteyenler için de Sıhhiye Köprüsü üzerinden, Ulus Anafartalar Çarşısı ve Zafer Çarşısı önünden yarım saatte bir otobüs kaldırılacak. Yenileme çalışmalarının yapıldığı Karşıyaka Mezarlığı içinde de 10 tane servis aracıyla özel ring seferleri yapılacak.

ASKİ Genel Müdürlüğü de bayram tatili boyunca birimlerinin tümünde kesintisiz hizmete devam edecek. Meydana gelebilecek su ve kanal arızaları için bayram boyunca personel vardiyalı olarak 24 saat görev başında olacak. Vatandaşların su ihtiyacını karşılamak üzere, ASKİ Genel Müdürlük Binası'nda bayram süresince saat 08.00-16.00 saatleri arasında, Kızılay Metro İstasyonu Gişeleri'nde de tatil süresince saat 08.00-21.00 saatleri arasında ön ödemeli su satışı yapılacak.

Büyükşehir Belediyesi'nin ''188 Alo Ambulans'' hizmeti de bayram boyunca kesintisiz olarak sürdürülecek.

Başkentgaz A.Ş. doğalgaz arıza ekipleri bayram süresince 24 saat görev yapacak. Ayrıca Başkent Gaz A.Ş. Maltepe Doğalgaz Abone Merkezi'nde saat 08.00-22.00, Sincan Abone Merkezi'nde saat 10.00-18.00, Eryaman KC Migros Gaz Satış Bürosu'nda saat 10.00-21.00 ve Kızılay Metro İstasyonu'nda 08.00–21.00 saatleri arasında bayram süresince ön ödemeli kartlı doğalgaz satışı yapılacak.

Vatandaşlar ihtiyaç ve şikayetleri için de aşağıdaki telefon numaralarını arayabilecekler:

''Mavi Masa                153

  Doğalgaz Arıza       187

  Su ve Kanal Arıza  185           

  İtfaiye                       110

  Alo Cenaze             188 

  Alo Doğum             188

  Zabıta                     231 79 84 – 229 66 91''

-''HAYVAN ATIKLARI DERE VE KANALLARA ATILMASIN''-

ASKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri, temizlik çalışmaları süren dereler ile atık suyu taşıyan ve yağmur sularını toplayarak sel baskınlarını önleyen kanallara hayvan atıklarının atılmaması konusunda vatandaşları uyardılar.

Atıklar nedeniyle kanalların tıkanıp arızalandığına, dere yataklarında ise kötü koku ve görüntülerin meydana geldiğine işaret eden yetkililer, tıkanıp taşan kanallar ve kirlenen dere yataklarının hem halk sağlığını tehdit ettiğini hem de çevreye maddi zarar verdiğini vurguladılar.

Vatandaşların bu konuda duyarlı olmalarını beklediklerini ifade eden yetkililer, çöpleri kanalizasyona atan kişilerin uyarılmasını ya da zabıta ekiplerine veya bağlı bulundukları yerin emniyet güçlerine bildirilmesini istediler.

aa



Bu haber 511 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,715 µs